Endziņš: Politisks konflikts ir jārisina politiskām, ne ekonomikas metodēm (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiska rakstura konflikts ir jārisina politiskām, ne ekonomikas metodēm, tā, komentējot iespējamās Krievijas sankcijas pret Eiropas Savienības (ES) un ASV uzņēmumu īpašumiem, biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Endziņš uzsvēra, ka sankciju karš ekonomikā nekad nenes pozitīvu rezultātu.

«Ekonomiska rakstura sankciju ieviešanas gadījumā zaudētāji būs gan Krievijas, gan Latvijas uzņēmēji. To pašu var teikt arī par patērētājiem un abu valstu ekonomiku kopumā,» norādīja LTRK vadītājs.

Jau ziņots, ka Krievijas parlamenta augšpalātā - Federācijas padomē - tiek izstrādāts likumprojekts, kas paredz Eiropas Savienības (ES) un ASV uzņēmumu īpašumu, aktīvu un rēķinu konfiskāciju gadījumā, ja pret Krieviju tiks noteiktas sankcijas, vēsta ziņu aģentūra «RIA Novosti».

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) nolēmusi iesaldēt 18 bijušo Ukrainas amatpersonu, tostarp gāztā prezidenta Viktora Janukoviča, aktīvus. Kā teikts ES paziņojumā, iesaldēti to personu aktīvi, kuri, visticamāk, vainojami Ukrainas valsts līdzekļu nelikumīgā iegūšanā. Sankcijas sākotnēji būs spēkā uz 12 mēnešiem, un «tajās arī izklāstīti noteikumi iesaldēto līdzekļu atgūšanai».

Krievijas parlamenta augšpalāta 1.martā apstiprināja prezidenta Vladimira Putina lūgumu atļaut izmantot Krievijas karaspēku Ukrainas teritorijā.

Oficiāli Krievijas bruņoto spēku iebrukums Ukrainas teritorijā vēl nav sācies, tomēr Krievijas bruņutehnika un armijas karavīri formās bez uzšuvēm jau pirms gandrīz nedēļas pameta militārās bāzes teritoriju un ieņēma pozīcijas Krimas pussalas teritorijā.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu