Erani pirmais «Grand Slam» fināls karjerā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra finālā ceturtdien kā pirmā iekļuva ar 21. numuru izliktā itāliete Sāra Erani.

Tādējādi itāliete pirmo reizi karjerā iekļuvusi kāda «Grand Slam» turnīra finālā.

Pusfināla cīņā 25 gadus vecā Erani ar 7-5, 1-6, 6-3 uzvarēja austrālieti Samantu Stosuru, kura bija izlikta ar sesto numuru.

Šī mača sākumu nopietni aizkavēja spēcīgais lietus, atliekot dueļa pirmo izspēli par 80 minūtēm.

Stosura, kura ir pašreizējā ASV atklātā čempionāta uzvarētājas titula īpašniece, 2010. gada Francijas atklātajā čempionātā nokļuva līdz finālam, kur piekāpās itālietei Frančeskai Skjavonei. Savukārt gadu pirms tam viņa bija tikusi līdz turnīra pusfinālam.

Tikmēr Erani Francijas atklātajā čempionātā iepriekš nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu, bet labākais sasniegums «Grand Slam» turnīros līdz šim viņai bija ceturtdaļfināls šīgada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Zīmīgi, ka Francijas atklātā čempionāta finālā jau trešo gadu pēc kārtas iekļuvusi kāda no Itālijas tenisistēm. Iepriekšējos divos gados tas padevās Skjavonei, bet līdz tam šīs valsts pārstāves turnīra finālā vēl nekad nebija spēlējušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu