Erekcijas noslēpumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Zinātnieki beidzot tikuši skaidrībā, kādi mehānismi nodrošina vīrietim ilgstošu erekciju. Šie pētījumi palīdzēs izstrādāt impotences novēršanas metodes. Līdz šim bija zināmi tikai erekcijas rašanās mehānismi un galīgi nebija skaidrs, kas tad tai ļauj noturēties ilgāku laiku.

Pirms desmit gadiem Dž. Hopkinsa universitātes zinātnieki noskaidroja, ka vīrietim, iedomājoties erotiskas ainas vai kairinot erogēnās zonas, locekļa nervu gali izdala slāpekļa oksīdu I, kas tad arī nodrošina erekciju, pastiprinot asins pieplūdumu un audu piebriešanu. Tiesa, šī bioķīmiskā reakcija ilgst tikai dažas sekundes.

Tagad tās pašas universitātes zinātnieki, pētot žurkas un peles, tika skaidrībā, kādā veidā ķermenis uztur erekciju un neļauj tai noplakt. Izrādās, atbilde meklējama pirms desmit gadiem atklātā slāpekļa oksīda I  iedarbībā. Slāpekļa oksīdu I izdala asinsvadi.

Dr. Arturs Brunets BBC korespondentiem stāsta, ka erekcijas fizioloģiskie mehānismi līdzinās automobilim — nav iespējams sākt braukt, tikai ieslēdzot aizdedzi, nepieciešams vēl nospiest gāzes pedāli un turēt to. Tātad pirmais nervu galu kairinājums aktivizē asinsvadus, kas sāk izdalīt slāpekļa oksīdu I, asinis sāk ritēt straujāk un asinsvadu sieniņas aktivizējas vēl vairāk, atbrīvojot slāpekļa oksīda  rezerves. Citiem vārdiem runājot, uzbudinājuma radītās vīriešu ķermeņa reakcijas rada vēl lielāku uzbudinājumu, kas ļauj erekcijai noturēties ilgāku laiku, lai varētu veikt pilnvērtīgu dzimumaktu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu