«Ērmiņu ceļojums» - jauna grāmata bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Lietusdārzs» izdevis  jaunu Māras Cielēnas pasaku grāmatu «Ērmiņu ceļojums»

Grāmatu veido 13  pasakas par Jabūtu un Janebūtu − diviem ērmiņiem, kuri apveltīti ar brīnišķīgu spēju: visdīvainākās viņu vēlēšanās piepildās!

Kad abi atklāj šo īpašību, viņi nolemj doties ceļojumā. Taču drīz vien draugi sastrīdas un izšķiras. Janebūts nejauši iekrīt Pazemzemē, kur mīt dabūteņi − radījumi, kuri vēlas sagrābt  VISU, VISU, VISU. Viņi paši  netiek Virszemē un ir priecīgi, ka nu vergs Janebūts ievilks Pazemzemē visu pasauli.

Spraigais sižets samezglojas ar katru lappusi vairāk, sagādājot lasītājam satraukuma pilnus brīžus. Vai Janebūtam izdosies izglābties no dabūteņu ķetnām, tverekļiem, kampekļiem? Vai, savu ādu glābjot, viņam tomēr nāksies ievilkt Pazemzemē visu skaisto, mīļo Virszemi?
Grāmata, kurā savdabīgi risināta labā un ļaunā cīņas mūžīgā tēma, ir neparastu tēlu un notikumu pilna.

Māksliniece Irēna Lūse veidojusi oriģinālu pasakas vizuālo risinājumu. Ilustrācijas ir ļoti dinamiskas, darbība turpinās no lappuses lappusē.
Valdzinošas krāsas, rūpīgi izstrādātas faktūras.
Grāmata ir interesanta dažāda vecuma lasītājiem. Jocīgie tēli un to asprātīgie dialogi šo darbu padara piemērotu gan priekšā lasīšanai pavisam mazajiem, gan iestudēšanai skolasbērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu