ES mājā diskutēs par praktikantiem un prakses devējiem svarīgām tēmām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Eiropas Savienības (ES) mājā Rīgā plkst.13 notiks diskusija «Praktikants un prakses devējs: ko sagaida abas puses?», kuras mērķis ir veicināt diskusiju par praksi kā izaugsmes iespēju gan studentiem, gan uzņēmumiem.

Diskusijas laikā uzmanība tiks pievērsta jautājumiem par prakses iespējām privātuzņēmumos, valsts institūcijās un nevalstiskajās organizācijās - kopīgo un atšķirīgo, apmaksāto un neapmaksāto praksi un stipendijām, prakses nodokļiem, biežākajām problēmām, kas rodas starp praktikantiem un prakses devējiem, aģentūru LETA informēja ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja Juta Šteinerte.

Diskusijā piedalīsies un potenciālos prakses devējus pārstāvēs speciālisti no «Nordea bankas», Latvijas Darba devēju konfederācijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Beļģijas ekonomikas pārstāvniecības. Savukārt studentu viedokli paudīs pārstāvji no Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes studentu organizācijām, kā arī praktikanti no Eiropas Parlamenta Informācijas biroja un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.

Diskusiju būs iespēja skatīties arī tiešraidē «www.esmaja.lv». Pasākums tiek organizēts tematiskā mēneša laikā, proti, martā ES mājā īpaša uzmanība tiek pievērsta nodarbinātības un sociālās iekļaušanās jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu