ES Tiesa liek «Google» meklējuma rezultātos likvidēt novecojošus personālos datus (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Corie Howell, CC BY-NC-ND 2.0

Interneta meklēšanas pakalpojumiem savās rezultātu lapās nepieciešams likvidēt saites uz novecojošiem personālajiem datiem, otrdien nolēma Eiropas Savienības (ES) Tiesa lietā saistībā ar Spānijas datu aizsardzības aģentūras un interneta giganta «Google» domstarpībām.

Šī lieta saistīta ar spāņu vīrieti, kurš 1998.gadā ticis publiskots laikrakstā kā īpašnieks īpašumam, kuru paredzēts izsolīt parādsaistību dēļ. Saites uz šo informāciju turpinājušas uzrādīties «Google» meklējumos pēc viņa vārda.

Kopš 2009.gada šis vīrietis centies panākt, lai šī informācija tiešsaistē tiktu izdzēsta, norādot, ka tiesvedība noslēgusies jau pirms vairākiem gadiem un vairs nav būtiska.

2010.gadā Spānijas datu aizsardzības aģentūra nostājās viņa pusē, liekot «Google» izņemt šīs saites. Interneta gigants iesniedza apelācijas sūdzību, un Spānijas tiesa pēc padoma vērsās ES Tiesā.

ES Tiesa nolēma, ka saskaņā ar ES noteikumiem interneta meklēšanas sistēmas operators ir atbildīgs par apstrādi, ko tas veic ar personālajiem datiem, kas uzrādās interneta lapās.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu