«Esplanādē 2014» būs skatāma Kounena filma «99 franki»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17.jūlijā plkst.21.00, radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 Lattelecom filmu vakaru ietvaros būs skatāma Jana Kounena 2007.gadā uzņemtā filma «99 franki». Pirms filmas ievadvārdus teiks kinokritiķe Daira Āboliņa, pastāstot par šīs filmas māksliniecisko fenomenu.

  • Ieeja bez maksas.

Franču filma «99 franki» ir Frederika Beigbedera romāna efektīga ekrāna versija. Tā ir iespēja ļauties mazliet ciniskajam humoram par reklāmas biznesa aizkulisēm kopā ar franču aktieri Žanu Dižardēnu vēl pirms viņa pasaules slavu guvušā tēlojuma filmā «Mākslinieks». Reklāmas pasaules spožums un posts papildināts ar mīlas stāstu, kā arī aizraujošām vizuālām un biznesa detaļām, rada ilūziju, ka galu galā visi ir atmaskoti, taču tas būtu pārāk vienkārši. Nīderlandē dzimušais filmas režisors Jans Kounens, kurš savu talantu spodrinājis veidojot neskaitāmus franču reklāmas klipus, pārsteidz arī ar estētiskiem trikiem.

Kā katru trešdienas vakaru radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiks demonstrētas dažādas Eiropas valstu filmas - tās būs populāras, atzītu Eiropas režisoru veidotas filmas, pārstāvot visplašāko žanru klāstu - drāmas, melodrāmas un komēdijas -, tādejādi ļaujot iepazīt daudzveidīgo Eiropas kino pieredzi, un kopīgi gatavojoties pēc gada Rīgā gaidāmajai Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijai. Lattelecom filmu vakaru kino izlasi veido kinokritiķes Dita Rietuma un Daira Āboliņa. Savukārt sestdienu vakaros radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tiek rādītas latviešu kinofilmas.

Radoši informatīvā telpa Esplanāde 2014 vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. Esplanāde 2014 ir nodibinājuma Rīga 2014 atvērtais birojs un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvajā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki «Ramirent».

Esplanāde 2014 strādā katru dienu no pl.12.00 līdz pl.20.14 (vai līdz pasākuma beigām). Visi pasākumi radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 bezmaksas.

Plašāka informācija un tuvāko pasākumu programma kultūras portālā «riga2014.org».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu