Ētikas speciāliste par ministres skandālu: Tas ir hronisks ļaunums (436)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šādi «mikroskandāli», kādā nupat iesaistīta kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), nodara būtisku kaitējumu. Tie padziļina plaisu starp sabiedrību un valdību. Tā uzskata ētikas speciāliste, Latvijas Universitātes profesore Skaidrīte Lasmane.

Kā ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma», kultūras ministre pagājušā gada pēdējo divu mēnešu laikā paguva paviesoties vairākās valstīs - Ķīnā, Maltā, Vācijā un Austrālijā. Bet visa gada laikā ministre apmeklējusi arī ASV, Kanādā, Lietuvā, Igaunijā, Beļģijā, Itālijā un Armēnijā.

Lasmane sarunā ar LTV sacīja, ka skandāls, kādā iesaistīta ministre, ir neliels, taču tas ir hronisks ļaunums. Viņa to salīdzina ar administratīvo tūrismu.

«Finansiāli zaudējumi nav lieli, bet morāli zaudējumi ir milzīgi. Īstenībā, tas ir interešu konflikts. Tas, kas piesedz šos gadījumus, ir zināma augstprātība, izskaidrojums un meli. Tas tikai pastiprina. Nevienlīdzības izjūta sabiedrībā nemazinās. Vieni var atļauties daudz vairāk, arī runājot par lielajām algām,» sacīja viņa.

Plašāk skaties LTV sižetā.

Komentāri (436)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu