F-1 bolīdi vairs nedrīkstēs braukt ar «lauztiem deguniem» (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nākamgad Pirmās formulas (F-1) komandas vairs nevarēs braukt ar pakāpienveida purngaliem jeb «lauztiem deguniem», nolēmusi Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Šosezon vairākas komandas izmanto pakāpienveida purngalus - tostarp Konstruktoru kausa līdervienība «Red Bull» - un jau vairāk nekā gadu risinājās diskusijas par to neglīto izskatu. Sākot ar nākamo gadu neviena no F-1 komandām tādus purngalus izmantot vairs nedrīkstēs.

FIA šādu lēmumu skaidrojusi ar drošības apsvērumiem un vēlmi atgriezties pie bolīdu oriģinālā izskata.

Tāpat FIA nolēmusi, ka no nākamā gada katra vienība sezonas gaitā varēs aizvadīt četras divu dienu testu sesijas. Tiesa, tās drīkstēs aizvadīt kādā no Eiropas trasēm un būs jādara nākamajā otrdienā un trešdienā pēc sacīkstes.

No nākamās sezonas tiks ieviesta arī speciāla soda punktu sistēma, kas tiks piemērota F-1 pilotiem. Katrā sacīkstē braucējam var tik piešķirti no viena līdz trim soda punktiem - atkarīgs no pārkāpuma. Ja kādam izdosies savākt 12 punktus, attiecīgais pilots tiks diskvalificēts uz vienu posmu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu