F-1 posmā Ķīnā finiša karogs kļūdaini parādīts par ātru (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Nupat aizvadītajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtajā posmā - Ķīnas «Grand Prix» - rūtotais finiša karogs parādīts divus apļus par ātru.

Kāds pieredzējis sacensību stjuarts vicinājis karogu tobrīdējam sacensību līderim Lūisam Hemiltonam pēc 54. apļa, lai gan bija nepieciešams vēl nobraukt divus apļus. Arī pats pilots bija apjucis par notikušo un sacīksti turpināja.

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) noteikumi paredz, ka finiša karoga parādīšanas gadījumā sacīkste uzskatāma par noslēgušos, pat ja sacensības būtu nepieciešams vēl aizvadīt.

Līdz ar to pēdējie divi Ķīnas posma apļi netiek ieskaitīti un vērā ņemti tiek rezultāti, kādi tie bija pēc 54. apļa. Tiesa, tas neko daudz neietekmē, tikai japānim Kamui Kobajaši no «Caterham» vienības nāksies samierināties ar 18. vietu, lai gan viņš pēdējo divu apļu laikā apdzina «Marussia» braucēju Žilu Bjankī no Francijas un pakāpās uz 17. pozīciju.

«Tas bija ļoti dīvaini. Domāju: «Vai tiešām es to redzu?»,» izteicās sacīkstes uzvarētājs Hemiltons no «Mercedes» komandas. «Redzēju, ka tobrīd trases malā nebija neviena no komandas, tāpēc turpināju braukt. Šī iemesla dēļ zaudēju apmēram sekundi. Komanda neapstiprināja, ka trasē būtu bijis finiša karogs, un turpināju braukt.»

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu