FA atzīst Teriju par vainīgu rasistiskajās apsūdzībās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Anglijas izlases futbolists un UEFA Čempionu līgas ieguvēju Londonas «Chelsea» kapteinis Džons Terijs piektdien atzīts par vainīgu rasisma skandālā.

Lai arī iepriekš Londonas tiesa futbolistu atzina par nevainīgu, atsevišķu izmeklēšanu ilgā laika posmā veica arī Anglijas Futbola asociācija (FA), kas pasludināja Teriju par vainīgu rasistiskā rīcībā.

Konkrēts soda mērs aizsargam nav izvirzīts. FA uzsvērusi, ka viņš joprojām drīkst spēlēt nacionālajā izlasē, bet savu vērtējumu par FA atzinumu viņam jāsniedz līdz 3. augustam.

Kā ziņots, pagājušā gada 23. oktobrī Terijs premjerlīgas spēles laikā ar saviem izteikumiem aizskāra Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandas aizsargu Antonu Ferdinandu.

Terijs tiesā uzsvēra, ka viņš sarkastiski atkārtojis vārdus, par kuriem domājis, ka Ferdinands tos teicis viņam. Tāpat tika secināts, ka neviens no abiem futbolistiem nav dzirdējis, ko otrs teicis. Šī iemesla dēļ Ferdinanda iesniegtie pierādījumi tika nosaukti par nepārliecinošiem.

Kā ziņots, pēc notikušā Terijam otro reizi karjerā tika atņemts Anglijas izlases kapteiņa apsējs, pēc kā no amata atkāpās Anglijas valstsvienības galvenais treneris Fābio Kapello.

Šovasar Terijs spēlēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, tomēr arī viņam neizdevās valstsvienībai palīdzēt pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Antons Ferdinands ir pazīstamā «Manchester United» un bijušā Anglijas valstsvienības aizsarga Rio Ferdinanda jaunākais brālis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu