«Facebook» nolemj nebloķēt Latvijā izstrādāto portālu «ask.fm» (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sociālo komunikāciju vietne «Facebook» noraidījusi prasību bloķēt Latvijā izstrādāto portālu «ask.fm», vēsta Īrijas laikraksts «Irish Times».

«Facebook» savā slēdzienā secinājusi, ka «ask.fm» nepārkāpj uzņēmuma datu apmaiņas politiku.

Latvijā radīto portālu «ask.fm», kura kopējais lietotāju skaits pārsniedz 20 miljonus cilvēku visā pasaulē, vecāki vaino divu Īrijas pusaudžu pašnāvībā, jo viņas portālā saskārušās ar ņirgāšanos un pazemojumiem.

«Facebook» Lielbritānijas un Īrijas tirgus direktors Saimons Milners norādīja, ka uzņēmums neatbalsta portālā «ask.fm» sastopamo ņirgāšanos, atzīstot, ka daži no presē atspoguļotajiem pazemošanas gadījumiem ir šausminoši.

Tomēr, lietojot «ask.fm» caur savu «Facebook» profilu, pusaudžiem tiek piedāvāta lielāka aizsardzība, norādīja Milners.

Milners arī piezīmēja, ka «iebiedēšana un terorizēšana pastāv visā pasaulē, skolās un internetā un to nav iespējams izskaust».

Nesen Īrijā veiktā aptauja parādīja, ka, neskatoties uz «Facebook» stingro politiku, kas nosaka, ka lietotājam ir jābūt vismaz 13 gadus vecam, vietnē savs konts ir pusei īru bērnu, kas ir jaunāki par astoņiem gadiem, vēsta «Baltic Ireland».

Eiropas Savienībā (ES) veikti pētījumi liecina, ka 75% gadījumu, kad nepilngadīgajiem bijis «Facebook» konts, viņi to izveidojuši ar vecāku palīdzību un ziņu, piebilda Milners.

Pēc Īrijas mediju ziņotā, vietne «ask.fm» ļauj lietotājiem izveidot publisku profilu ar savu fotogrāfiju un vārdu, taču citu lietotāju profilos atļauts ievietot anonīmus komentārus un jautājumus. Vietnes īpašnieki arī neveic satura uzraudzību un nevēlama satura dzēšanu.

Divu meiteņu pašnāvības gadījumi pēc pazemošanas sociālo komunikāciju vietnē izraisījuši plašas diskusijas Īrijas sabiedrībā, kur izskanējuši arī aicinājumi no Īrijas bloķēt pieeju «ask.fm» vietnei.

Arī Īrijas bērnu un jaunatnes lietu ministre Frānsisa Ficdžeralda vērsusies pie ES un Latvijas, paužot bažas par kiberhuligānismu sociālo komunikāciju vietnēs.

Portālu «ask.fm» radīja piecu puišu komanda - Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka. Lielākā daļa no portāla auditorijas ir pusaudži.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu