«Facebook» pauž asu nosodījumu darba devējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Sociālais tīkls «Facebook» piektdien paudis asu nosodījumu darba devējiem, kuri pieprasa saviem esošajiem vai potenciālajiem darbiniekiem atklāt savu sociālo tīklu kontu paroles, lai iepazītos ar viņu personisko informāciju.

«Facebook» pārstāve Erina Īgana aicināja sociālā tīkla lietotājus neatklāt savas paroles esošajiem vai potenciālajiem darba devējiem.

«Pēdējo mēnešu laikā mēs esam pieredzējuši uztraucošu pieaugumu ziņojumos par darba devējiem vai citiem, kas vēlas (..) piekļūt cilvēku «Facebook» profiliem vai privātajai informācijai,» norādīja Īgana.

«Vissatraucošākais ir (..) incidenti, darba devējiem pieprasot topošajiem vai esošajiem darbiniekiem atklāt savas paroles,» viņa piebilda, norādot, ka šādā veidā darba devēji ierobežo darbinieku un viņu draugu privātumu «Facebook» un paši pakļauj sevi iespējamai tiesvedībai.

Kā piemēru viņa minēja situāciju, kurā topošo darba devēju varētu apsūdzēt diskriminācijā pret kandidātu, balstoties uz viņa «Facebook» kontā iegūto informāciju par vecumu vai seksuālo orientāciju.

«Jūs nedrīkstētu piespiest dalīties ar jūs personisko informāciju (..), lai tikai dabūtu darbu. Kā «Facebook» lietotāja draugam jums nevajadzētu uztraukties, ka jūsu privātā informācija (..) tiks atklāta kādam, kuru jūs nepazīstat un ar kuru nedomājat dalīties, tikai tāpēc, ka [«Facebook«] lietotājs meklē darbu,» norādīja Īgana.

«Mēs nedomājam, ka darba devējiem būtu jāprasa topošajiem darba ņēmējiem atklāt savas paroles, jo mēs nedomājam, ka tā būtu pareizi darīt,» viņa uzvēra, piebilstot, ka dalīšanos ar kontu parolēm vai to pieprasīšanu «Facebook» ir pasludinājis par savas politikas pārkāpumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu