«Facebook» prezentē sadaļu «Community»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Populārais sociālais tīkls «Facebook» oficiāli prezentējis jaunu sadaļu ar nosaukumu «Kopiena» (Community). Informācija par to publicēta «Facebook» oficiālajā blogā.

Sadaļa «Kopiena» lietotāji varēs veidot lapaspuses, kas veltītas viņu interesēm, iemīļotajām nodarbēm un hobijam. Sadaļu tekstu varēs rediģēt visi tie sociālā tīkla lietotāji, kuri interesējas par attiecīgo jautājumu un būs reģistrējušies kā kopienas biedri. Šajās sadaļas būs iespējams uzzināt jaunāko informāciju, kā arī komunicēt ar citiem interesentiem, teikts «Facebook» blogā.

Sākotnējā posmā «Facebook» ievietojis kopienu sadaļas lapaspusēs informāciju no «Wikipēdijas». Tomēr nākotnē sociālais tīkls plāno pārvērst kopienu resursu par «par labāko kolektīvo zināšanu avotā tīklā».

Vienlaikus «Facebook» paziņojis, ka atlasīs lietotājus, kuriem uzticēs atsevišķu kopienas lapaspušu administrēšanu.

Kopienām pēc «Facebook» ieceres ir jākļūst par sociālā tīkla oficiālo lapaspušu analogu. Oficiālās lapaspuses ir «Facebook» sadaļa, kurā informāciju par sevi izvieto kompānijas, muzikanti, politiķi, utt.. Līdz šim sociālais tīkls bieži saskārās ar to, ka lietotāji šajā sadaļā veidoja «neoficiālas» lapaspuses, kas tika veltītas iemīļotajām grupām, televīzijas pārraidēm un to vai citu kompāniju produktiem. Tas izsauca to neapmierinātību, kuriem šādas lapaspuses tika veltītas, jo tajās bieži parādījās nekorekta informācija.

«Facebook» ir lielākais pasaulē sociālais tīkls ar auditoriju vairāk nekā 400 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu