Fanu nekārtību dēļ UEFA bargi soda Krievijas izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas futbola izlasei fanu sarīkoto nekārtību dēļ piešķirts nosacīts sešu punktu sods 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Krievijas futbola fani Eiropas čempionāta pirmajās dienās izcēlušies ar daudzām rupjībām. Jau nedēļas nogalē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) paziņoja, ka izmeklēs notikušo, bet tagad piešķirti negaidīti smagi sodi.

UEFA lēmusi, ka Krievijas izlase 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas sacensības sāks ar -6 punktiem, tomēr šis sods ir nosacīts līdz nākamā kvalifikācijas cikla noslēgumam. Līdz ar to noprotams, ka Krievijai tomēr ir iespējams paglābties no šīm sankcijām.

Tāpat Krievijas Futbola savienībai (RFS) piešķirts 120 000 eiro (84 336 latus) liels naudas sods par nekārtībām tribīnēs Eiropas čempionāta pirmajā spēlē ar Čehiju. Apelāciju par piešķirtajiem soda mēriem iespējams iesniegt trīs dienu laikā pēc rakstiska lēmuma saņemšanas.

RFS vadītājs Sergejs Fursenko paziņojis, ka sods noteikti tiks pārsūdzēts, tomēr aicināja savas valsts līdzjutējus neiesaistīties konfliktos. «Cilvēkiem jāpaliek cilvēkiem jebkādos apstākļos. Ir ļoti nepatīkami, kad komandai jāatbild par fanu uzvedību.»

Krievijas līdzjutēji piekāva četrus čempionāta brīvprātīgos palīgus

Tāpat šīs spēles laikā par aizskarošiem atzīti Krievijas līdzjutēju izveidoti valsts karogi, uz kuriem izvietots uzraksts «Krievijas impērija», bet rasistiski tika aizvainots Čehijas izlases spēlētājs Teodors Gebre Selasi.

Tikmēr pirms otrdienas spēles ar Poliju Krievijas līdzjutēji tribīnēs izkāra gigantisku baneri ar uzrakstu «Šī ir Krievija» angļu valodā.

Vēlāk UEFA apstiprināja, ka sodi RFS piespriesti par fanu nodarījumiem spēlē ar Čehiju, bet incidenti Krievijas un Polijas cīņā tiks izskatīti nedēļas nogalē. Sodi par to draud arī Polijai.

Kā ziņots, Krievijas izlase Eiropas čempionāta A apakšgrupas pirmās kārtas spēlē piektdien ar 4:1 pārliecinoši pārspēja Čehiju, bet otrajā mačā otrdien tā nospēlēja 1:1 ar Poliju.

Gan pirms, gan pēc otrās cīņas Varšavas ielās notika ievērojamas Krievijas un Polijas līdzjutēju sadursmes, kuru rezultātā tika arestēti vairāk nekā 180 cilvēki, bet slimnīcās nokļuva aptuveni 25.

Tāpat pēc gūtajiem vārtiem mačā ar Čehiju krievu līdzjutēji izmetuši vismaz divas raķetes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu