Favorīti izstājas, «1000km Grand Prix Riga» atkal uzvar lietuvieši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Sestdien Biķerniekos norisinājās «1000km Grand Prix Riga» izturības sacensības, kurās uzvaru izcīnīja Lietuvas komanda «SCAENT BALTIC RACING TEAM». Šīs bija trešās izturības sacīkstes pēc kārtas un visās uzvaru svinējuši Lietuvas braucēji.

Kvalifikācijas ātrākais auto «SVK Racing» jau no pirmajiem apļiem izvirzījās vadībā un pārliecinoši palielināja savu pārsvaru, taču Konstantīns Calko un Ramūns Čapkausks spēja nobraukt tikai 55 apļus, kad mašīnu piemeklēja ķibele - noplīsa ātrumkārba un nācās izstāties.

Sacīkstēs neveiksmi piedzīvoja arī divkārtēji sacensību uzvarētāji «Rimo» no Lietuvas, kuriem 120. aplī radās dzinēja defekts, kā rezultātā BMW 330D nācās braukt malā un sportisti varēja cept šašliku. Nedaudz vēlāk līdzīgas likstas atgadījās «HGK Motorsports» vīriem un arī viņiem sacīkstes beidzās ar iebraukšanu boksos.

Tikmēr vadību pārņēma «SCAENT BALTIC RACING TEAM» piloti Ruts Garbaravičs un Marijus Mazučs, kuri brauca ar BMW M3. Izvēloties pareizu stratēģiju, lietuvieši saglabāja vadību līdz sacensību beigām un kā pirmie nobrauca paredzētos 273 apļus jeb 1000 kilometrus.

Otrajā vietā finišēja Latvijas komanda «TVA Racing», no uzvarētājiem atpaliekot trīs apļus, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena stājās «ROTOMA Racing» komanda no Lietuvas, līderiem zaudējot četrus apļus.

Jāatzīmē, ka sacensībās 4. vietu ieņēma «KAUKAS» komanda no Lietuvas, startējot ar «VW Golf» D klasē, bet «KAĻĶIS MOTORSPORT» komanda sacīkšu izskaņā īsā laikā paspēja salabot un sametināt aizmugurējo labo riteni, kopvērtējumā finišējot 12. vietā, braucot 1600 klasē.

Par kulmināciju parūpējās angļu komanda, kuru piemeklēja dzinēja defekts. Vairāk kā divu stundu laikā «DFDSDHR.COM» komandas mehāniķi pilnībā nomainīja motoru un dažus apļus pirms finiša Hollandu ģimene atgriezās trasē, izturības sacīkstēs finišējot pēdējā, 17. vietā.

ŠEIT

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu