Fāzels: Latvijai ir labas izredzes rīkot 2018. gada PČ hokejā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Latvijai ir labas izredzes iegūt tiesības organizēt 2018. gada pasaules čempionātu, uzskata Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Kā zināms, uz čempionāta rīkošanu pretendē Dānija un Latvija, bet uzvarētāji tiks noteikti maijā paredzētajā IIHF kongresā.

«Uzskatu, ka Latvijai ir labas izredzes organizēt pasaules čempionātu 2018. gadā. Atceros, kad 2006. gadā čempionātu uzņēma Latvija, līdzjutēji bija vienkārši fantastiski,» intervijā izdevumam «Sporta Avīze» izteicies Fāzels. «Latvija ir maza valsts, bet ar lielu hokeja sirdi. Doties uz Latviju ir kas īpašs.»

«No otras puses, Dānija nekad nav rīkojusi pasaules čempionātu, tāpēc iegulda daudz pūļu, lai tiktu izvēlēta. Tomēr nevis es, bet gan kongresa dalībnieki nākamgad lems par to, kurai valstij uzticēt čempionātu,» stāstīja IIHF prezidents. «Abām pretendentēm ir spēcīgi pieteikumi, tāpēc cīņa solās būt sīva. Zinu, ka Kirovam Lipmanam ir daudz draugu federācijā, arī viņš cenšas, lai Latvija iegūtu čempionātu.»

Kā zināms, Latvija un Dānija kopā pretendēja arī uz 2017. gada pasaules čempionāta rīkošanu, tomēr piekāpās Vācijas un Francijas apvienotajai kandidatūrai.

Tāpat Fāzels uzsvēris, ka nepakļausies viedoklim pasaules čempionātu rīkot katru otro gadu un arī turpmāk labākie hokejisti tiksies ik pavasari. «Kāds publiskajā telpā saka vienu, cits pilnīgi ko pretēju. Starptautiskā Hokeja federācija organizē pasaules čempionātu katru gadu. Diskusija izbeigta.»

Latvijā līdz šim noticis viens pasaules čempionāts hokejā, kad spēcīgākās pasaules vienības Rīgā vienkopus pulcējās 2006. gadā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu