Februārī Dailes teātris viesosies Ventspilī un Liepājā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Deinats

Februārī Dailes teātris ar komēdiju «Gaisa grābekļi» viesosies Ventspilī, bet izrādi «Zagļi» rādīs Liepājā. 

  • 18. februārī plkst. 19.00 ar Valda Grēviņa komēdiju «Gaisa grābekļi» Dailes teātris viesosies Ventspils teātra namā «Jūras vārti». 

Savulaik pazīstams kā smējējs un humorists, Valdis Grēviņš šajā lugā zīmē spilgtus, tipiskus un precīzi atpazīstamus tipus, trāpīgi uztaustot cilvēku vājības, atklājot iekšējos trūkumus un dzīves negācijas un ļaujot ar iejūtīgu, veselīgu pašironiju pasmaidīt par šo situāciju. 

Izrādes režisors ir Kārlis Auškāps, Ventspilī viesosies aktieri Pēteris Liepiņš Mirdza Martinsone, Gints Grāvelis, Sarmīte Rubule, Lauris Dzelzītis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Lidija Pupure, Akvelīna Līvmane, Artūrs Skrastiņš, Harijs Spanovskis, Juris Strenga, Aija Dzērve, Elīna Dzelme, Juris Bartkevičs, Dainis Gaidelis, Ērika Eglija, Inita Dzelme, Kristaps Rasims un Gints Andžāns. 

Biļetes var iegādāties Ventspils teātra nama «Jūras vārti» un «Biļešu Servisa» kasēs.

  • 25. februārī plkst. 19.00 Liepājas teātrī būs skatāms Dailes teātra jaunākais iestudējums – Rūdolfa Blaumaņa joku luga ar dziedāšanu «Zagļi». 

«Rīgas publika tak daudz ko redzējuse, un tomēr tā vietām rēcin rēca,» – Rūdolfs Blaumanis raksta vēstulē pēc lugas pirmizrādes 1890. gadā. Pirmā Blaumaņa sarakstītā luga atrod lielu patikšanu pie skatītājiem. «Zagļu» personāžiem iet tiešām raibi, īsto un iedomāto zagļu tvarstīšana noved pie jautriem sarežģījumiem un veselas pārpratumu virknes. Kviešu zagļi pārvēršas par siržu zagļiem, un brīžiem liekas, ka pats saimnieks kļuvis ārprātīgs. Un kur tad vēl precību lietas – priekš precēšanās vīrietis nekad nav par vecu! 

Iestudējumu veidojis Kārlis Auškāps, viesizrādē Liepājā spēlēs Harijs Spanovskis, Ērika Eglija, Ligita Skujiņa, Gints Grāvelis, Mārtiņš Počs, Artis Robežnieks, Kristīne Nevarauska un Jānis Paukštello. 

Biļetes - Liepājas teātra un «Biļešu Paradīzes» kasēs.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu