Federācija: Suņu īpašnieki ir šokā par valdības lēmumu mainīt reģistrācijas kārtību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālēns/LETA

Suņu īpašniekus nepatīkami pārsteidzis valdības lēmums pēkšņi grozīt suņu reģistrēšanas noteikumus, atceļot obligāto valsts nodevu, kamēr liela daļa suņu īpašnieku šo nodevu jau ir samaksājusi, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece.

Kā ziņots, vakar valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos paredz, ka suņus līdz šī gada beigām varēs reģistrēt bez maksas, savukārt obligātā piecu latu valsts nodeva par reģistrāciju būs jāmaksā tikai no nākamā gada 1.janvāra. Iepriekš noteikumi paredzēja valsts nodevas obligātu iekasēšanu jau no šī gada 1.janvāra.

«Protams, ka apzinīgākie dzīvnieku īpašnieki ir šokā. Organizācija strādā saskaņā ar normatīvajiem aktiem, tāpēc jau no 2012.gada janvāra aicinājām klubu biedrus reģistrēt savus suņus, ko arī daļa apzinīgi ir izdarījusi, samaksājot piecus latus par šo pakalpojumu. Tātad tie, kuri ciena likumu un atbalsta valdības lēmumus, kārtējo reizi ir padarīti par muļķiem, jo samaksājuši valstij ziedojumu. Būtība nav latos, bet attieksmē,» sacīja Klučniece.

Viņa atzina, ka pagājušajā nedēļā tika runājusi ar Zemkopības ministrijas pārstāvjiem un nav saņēmusi «pat mājienu, ka gaidāmas izmaiņas reģistrācijas kārtībā».

«Cilvēki apzinīgi pildīja lēmumu, bet te pēkšņi šādas izmaiņas? Ar šādām darbībām valsts diemžēl veicina neuzticēšanos tās lēmumiem, jo tikai valstī, kurā neciena tās iedzīvotājus, var atļauties tā rīkoties,» sacīja federācijas vadītāja.

Latvijas Kinoloģiskā federācija dibināta1993.gadā. Tā ir lielākā kinoloģijas organizācija Latvijā, apvienojot 36 suņu audzētāju klubus.

Latvijas Kinoloģiskā federācija nodarbojas ar šķirnes suņu audzēšanu, izstāžu, sporta sacensību organizāciju, suņu apmācību, ar darbības profilu saistītu kursu organizāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu