Federers atteicies nest Šveices karogu Londonas olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pašreizējais ATP pasaules tenisa ranga līderis Rodžers Federers atteicies nest Šveices karogu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, pirmdien paziņoja Šveices Olimpiskā komiteja.

Federers, kurš bija Šveices karognesējs iepriekšējās divās vasaras olimpiskajās spēlēs, savu lēmumu pamatoja ar to, ka pienācis laiks šo godu uzticēt citam sportistam.

Federera vietā par Šveices karognesēju izraudzīts cits tenisists Staņislass Vavrinka.

«Man tas ir liels gods. No domas, ka tieši es nesīšu Šveices karogu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā, mani pārņem lepnums,» izteicās Vavrinka, kurš ATP rangā šobrīd ieņem 26.vietu.

Pirms četriem gadiem Pekinā Federers un Vavrinka kļuva par olimpiskajiem čempioniem dubultspēļu turnīrā.

Kā ziņots, savu valstu karogus Olimpiādes atklāšanas ceremonijā nesīs vēl vismaz seši tenisisti, no kuriem pazīstamākie ir Marija Šarapova (Krievija), Novāks Džokovičs (Serbija) un Agņeška Radvanska (Polija).

Savukārt Spānijas olimpiskās delegācijas karoga nešana sākotnēji bija uzticēta ATP pasaules ranga trešās vietas īpašniekam Rafaelam Nadalam, taču viņš pagājušajā nedēļā atsauca dalību Londonas olimpisko spēļu tenisa turnīrā.

Nadala vietā Spānijas karognesējs būs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas «Lakers» zvaigzne Po Gasols.

Londonas olimpiskās spēles sāksies jau šajā piektdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu