Federers pārliecināts par iespējām triumfēt vēl kādos «Grand Slam» posmos (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais šveiciešu tenisists Rodžers Federers par spīti neveiksmīgajam 2013.gadam, kura laikā viņš atkāpās līdz pasaules ranga sestajai vieta, ir pārliecināts par savām iespējām triumfēt vēl kādās «Grand Slam» sacensībās.

Pagājušā gada laikā Federers cīnījās ar dažādu savainojumu sekām, uzvarot tikai vienā turnīrā. Karjeras laikā viņš prestižos «Grand Slam» titulus ieguvis 17 reizes, kas ir šī sporta veida rekords.

«Tas ir iespējams, ja spēlēšu savu labāko tenisu. Uzskatu, ka vislabākās izredzes uzvarēt man ir Vimbldonas čempionātā, kam seko ASV atklātais čempionāts, Austrālijas atklātais čempionāts un Francijas atklātais čempionāts,» par savām izredzēm šogad iegūt 18.«Grand Slam» titulu izteicies bijušais ATP ranga līderis. «No otras puses, kāda gan tam nozīme? Viss būs atkarīgs tikai no manis.»

«Vēlos sevi parādīt un pierādīt, radot sev tādas pašas iespējas uzvarēt, kā man tas ir izdevies iepriekšējos gados,» piebilst 32 gadus vecais Federers, kurš šosezon uzsācis sadarbību ar bijušo zviedru tenisa izcilnieku Stēfanu Ēdberju. «Būs interesanti pavērot, kādu iespaidu uz manu spēli atstās viņa redzējums.»

Federers uzskata, ka jaunās sezonas sākumā pasaules tenisā dominēs spānis Rafaels Nadals un serbs Novāks Džokovičs, bet turpinājumā viss būs atkarīgs no viņu veselības.

Pasaules rangā Federers pašlaik atrodas vien sestajā pozīcijā. Iepriekšējo reizi tik zemu viņš sezonu noslēdza 2002.gadā, kad arī bija tieši sestais.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu