Festivālā «Liepājas vasara» uzstāsies «Grammy» balvai nominētais mandolīnists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 1.augustā, plkst.19 Liepājā, Sv.Pāvila baznīcā festivālā «Liepājas vasara» viesosies mandolīnas virtuozs Avi Avitals, kurš 2010.gadā nominēts prestižajai «Grammy» balvai. 

Avitals kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Andra Veismaņa vadībā uzstāsies baroka mūzikas programmā «Vasaras baroks».

Viņa uzstāšanos ar lielu sajūsmu publika ir uzņēmusi pasaules vadošajās koncertzālēs - Ņujorkas Kārnegiholā, Londonas Vigmora zālē, Berlīnes Filharmonijā, Vīnes «Konzerthaus» un citās.

2010.gadā Avitals kļuvis par pirmo mandolīnistu, kurš tika nominēts «Grammy» balvai kā labākais solo instrumentālists. Viņš saņēmis arī prestižo «Echo» balvu Vācijā par 2008.gada ierakstu kopā ar «David Orlowsky Trio». Ietekmīgais laikraksts «The New York Times» mandolīnistu slavē par viņa «izsmalcināti jūtīgo spēli» un «satriecošo tehniku».

Koncerta uzmanības centrā būs pie mums retāk dzirdamais lautai radniecīgais instruments ar vairāk nekā 400 gadu vēsturi - mandolīna, kam piemīt pievilcīgs bumbiera apveids un maigi tonēts skanējums.

«Avi Avitalu Latvijas klausītāji atcerēsies no meistara iepriekšējās viesošanās reizes - 2009.gada rudenī jaunās mūzikas festivālā «Arēna» Avitals uzstājās ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un «Trio Mouzar», starp citiem skaņdarbiem pirmatskaņojot latviešu komponistu Rutas Paideres un Santas Bušs speciāli šim festivālam komponētus jaundarbus,» skaidroja muzikologs Orests Silabriedis.

«Avi Avitals ir liels laikmetīgās mūzikas cienītājs un kaislīgs tās interprets, taču tiklab viņa uzmanības lokā ir arī baroka un klasicisma laikmets, kad mandolīnai komponēja Antonio Vivaldi, Džovanni Paizjello, Johans Nepomuks Hummelis un pat Ludvigs van Bēthovens. Mocarta operas «Dons Žuans» slavenais serenādes skats nav iedomājama bez mandolīnas skaņām,» klāstīja Silabriedis.

Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Andri Veismani 1.augusta koncertā Avitals priecēs klausītājus Vivaldi un Paizjello rotaļīgajā mūzikā. Līdztekus šo meistaru opusiem atskaņos arī Johana Sebastiāna Baha «Trešo Brandenburgas koncertu», kas tapis izšķērdīgi greznā franču baroka iespaidā, Georga Frīdriha Hendeļa un Žaka Filipa Ramo instrumentālo mūziku, kā arī koncertu, ko veseliem septiņiem pūšaminstrumentiem solo sacerējis vācu baroka lielmeistars, Hamburgas ilggadējais mūzikas direktors Georgs Fīlips Tēlemanis, informēja Vēvere.

Klasiskās mūzikas festivāls «Liepājas vasara» Liepājā norisināsies no 27.jūlija līdz 30.augustam. Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Festivāls «Liepājas vasara» notiek ar Liepājas Kultūras pārvaldes, Valsts kultūrkapitāla fonda un Izraēlas vēstniecības finansiālu atbalstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu