Festivāls «Pestivals» ar dāvinājumu «Vītolu fondam» atbalsta Latvijas talantīgākos studentus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

«Pestivals» jau otro gadu notiks Mežaparkā, kur 2012. gadā pulcēja aptuveni 10 000 cilvēkus, un tā galvenās vērtības ir kvalitatīvi un aktuāli mākslinieki, radoša gaisotne un pozitīvi, mūsdienīgi apmeklētāji. Šogad «Pestivals» dod iespēju «Vītolu fonda» stipendiātiem apmeklēt festivālu bez maksas.

Ceturtdien, 6. jūnijā «Vītolu fonda» konferenču zālē festivāla «Pestivals» pārstāvji svinīgā atmosfērā pasniedza dāvinājumu fonda stipendijas saņēmējiem – 600 Latvijas augstskolu studentiem. Dāvinājuma pasniegšanā piedalījās arī «Vītolu fonda» dibinātājs Vilis Vītols un fonda valdes priekšsēdētāja Vita Diķe, kā arī vairāki fonda atbalstītie jaunieši.

«Vītolu fondu» dibinājuši Vilis un Marta Vītoli ar mērķi stipendiju veidā palīdzēt spējīgiem, centīgiem, bet maznodrošinātiem jauniešiem studēt Latvijas augstskolās, un šobrīd atbalsta sešus simtus jauniešu, administrējot savas un piešķirot citu ziedotāju stipendijas. «Vītola fonda» valdes priekšsēdētāja Vita Diķe atzina, ka sākotnēji neticējusi «Pestivals» organizatoru vēlmei ielūgumus uz pasākumu dāvāt visiem sešsimt «Vītolu fonda» stipendijas saņēmējiem, un izteica pateicību festivāla pārstāvjiem piebilstot, ka bez šī dāvinājuma daļai jauniešu nebūtu iespējas pasākumu apmeklēt. Pateicību par izrādīto iniciatīvu izteica arī «Vītolu fonda» dibinātājs Vilis Vītols.

Festivāla «Pestivals» direktors Aivars Līpenītis: «Ar šo dāvinājumu vēlamies pievērst uzmanību šai apbrīnojamai organizācijai, kurā apvienojušies pašaizliedzīgi, dāsni cilvēki, kuriem rūp mūsu ikdiena un nākotne. Ar šo dāvinājumu vēlamies iedvesmot arī citus Latvijas uzņēmumus un privātpersonas veikt pozitīvu ikdienu veicinošus darbus, kā arī pievērst jauniešu uzmanību «Vītolu fondam» kā mūsdienīgai organizācijai, šoreiz ar šādu atraktīvu darbību.» Festivāla organizatori jauniešiem dos iespēju arī līdzdarboties pasākuma tapšanā. Pasākuma noslēgumā abpusēji tika parakstīts dāvinājuma līgums starp «Pestivals» direktoru Aivaru Līpenīti un fonda dibinātāju Vili Vītolu.

«Pestivals» ir populārās mūzikas un kultūras festivāls Rīgā, kas šogad notiks uz četrām skatuvēm, tajā būs vairākas aktivitāšu un interešu vietas, kopumā pulcējot vairākus desmitus mākslinieku no ASV, Lielbritānijas, Austrālijas, Zviedrijas, Rumānijas un citām pasaules valstīm, kā arī labākos vietējos māksliniekus.

  • Biļetes uz festivālu nopērkamas «Biļešu Serviss» tīklā, un tiem, kas saglabājuši «Pestivals 2012» aproci, iespējams iegādāties biļeti ar 10% atlaidi.
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu