Festivālu «Liepājas vasara» atklās Gidons Krēmers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

25.maijā plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā ar pasaules slavenā vijolnieka Gidona Krēmera un viņa dibinātā kamerorķestra Kremerata Baltica koncertu tiks atklāts festivāls Liepājas vasara. 

Gidons Krēmers ir viens no savas paaudzes oriģinālākajiem un izaicinošākajiem māksliniekiem, kura spēles manieri raksturo nepārspējama individualitāte, atsacīšanās no labi iemītām, tradicionālām interpretācijas takām, nemitīga tiekšanās pēc kaut kā jauna, nepieredzēta. Gidons Krēmers pirmās mūziķa iemaņas apguva jau četru gadu vecumā tēva un vectēva vadībā. Septiņu gadu vecumā viņš iestājās Emīla Dārziņa mūzikas skolā un sešpadsmit gadu vecumā uzvarēja Latvijas republikāniskajā konkursā. Pēc diviem gadiem uzsākot studijas pie Dāvida Oistraha Maskavas konservatorijā, viņa panākumu sarakstu papildināja 1976.gadā iegūtā godalgotā vieta Karalienes Elizabetes konkursā, pirmās vietas Paganīni konkursā un Čaikovska starptautiskajā konkursā.

Gidons Krēmers ir uzstājies visās pasaules slavenākajās koncertzālēs ar visievērojamākajiem Eiropas, Āzijas un Amerikas orķestriem un diriģentiem. Krēmera spēle fiksēta vairāk kā 100 ierakstu albumos, no tiem daudzi ir apbalvoti ar nozīmīgām starptautiskām balvām. Šobrīd Gidons Krēmers spēlē uz Gvarnēri del Džezu vijoles ex-David, kas tapusi 1730.gadā.
Grammy balvas ieguvējs, 1997.gadā Gidona Krēmera dibinātais kamerorķestris Kremerata Baltica šodien ir atzīts par vienu no vislabākajiem Eiropā un arī ārpus tās. Par savām mājām pasludinājusi visu pasauli, Kremerata Baltica gada laikā 6 koncertturnejās sniedz vidēji 60 koncertus Eiropā, Āzijā un Amerikā. Biežas uzstāšanās Vīnes, Berlīnes, Parīzes, Londonas, Maskavas un Ņujorkas ievērojamākajās koncertzālēs mijas ar koncertiem visslavenākajos mūzikas festivālos.

Kremerata Baltica repertuārs ir neierasti plašs un bagātīgs, turklāt ļoti nozīmīga vieta tajā ierādīta mūsdienu mūzikai. Kamerorķestris ir ierakstījis vairāk kā 20 kompaktdiskus. Pēdējie ieraksti ir Mozart concertos no.20 & 27 ar Jevgēniju Kissinu un De profundis ar Gidonu Krēmeru. Kamerorķestra apbalvojumu sarakstā ietilpst 2002.gadā iegūtās Amerikas skaņu ierakstu industrijas Grammy balva un ECHO balva, kā arī 2009.gadā iegūtā balva «Praemium Imperiale Grant for Young Artists».

Kā jau iepriekš ziņojām no 25.maija līdz pat 16.augustam dažādās Liepājas koncertvietās skanēs festivāla Liepājas vasara koncerti ar augstas klases mākslinieku piedalīšanos. Klausītājiem būs iespēja baudīt lielisku kameransambļu, Raimonda Paula, Sonoras Vaices, labāko Latvijas koru, Liepājas Simfoniskā orķestra, Elīnas Bērtiņas, Intara Busuļa un citu brīnišķīgu mūziķu uzstāšanos.

Biļetes uz festivāla «Liepājas vasara» koncertiem meklējiet visās «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās. Iesakām biļetes iegādāties savlaicīgi – to cena, tuvojoties koncertiem, var pieaugt. 

Plašāka informācija atrodama festivāla oficiālajā interneta mājas lapā «liepajasvasara.lv», kā arī «lso.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu