Fetels un Frenklina iegūst prestižās «Laureus» gada sportistu balvas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Prestižās «Laureus» gada sportistu balvas par veikumu 2013.gadā trešdien ieguva pasaules čempions Pirmajā formulā (F-1) Sebastjans Fetels no Vācijas un amerikāņu peldētāja Misija Frenklina.

Fetels pērn 26 gadu vecumā kļuva par vēsturē jaunāko četrkārtējo F-1 pasaules čempionu, turklāt visus savus titulus izcīnījis pēc kārtas. Kopumā vācietis šai balvai ticis nominēts piecas reizes, bet pie tās ticis pirmoreiz.

Vācietis pērn uzvarēja 13 posmu sacensībās, iespējot arī rekordgaru deviņu uzvaru sēriju.

Tikmēr Frenklina 18 gadu vecumā kļuvusi par visu laiku jaunāko šīs balvas ieguvēju. Viņa pērn kā pirmā peldētāja vēsturē vienā pasaules čempionātā izcīnīja sešas zelta medaļas, bet pirms tam Londonas olimpiskajās spēlēs ieguva četras zelta medaļas.

Frenklina līdz šim brīdim atteikusies no visām medaļu prēmijas naudām, jo, studējot koledžā, vēlas saglabāt savu amatieres statusu.

Vīriešu konkurencē uz balvu pretendēja arī Jamaikas sprinta zvaigzne Useins Bolts, spāņu tenisists Rafaels Nadals, Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs, amerikāņu basketbolists Lebrons Džeimss un portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu. Savukārt sievietēm bez Frenklinas uz balvu pretendēja amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa, vāciešu futboliste Nadīne Angerere, jamaikiešu sprintere Šellija Anna Freizere-Praisa, krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva un slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze.

Nadals trešdien ieguva balvu kā gada labākā atgriešanās sportā. Viņš pēc septiņu mēnešu ilgas ceļgala ārstēšanas atgriezās sportā ar savu kādreizējo spožumu, iekarojot ATP pasaules ranga pirmo vietu.

Savukārt par gada labāko debiju nosaukts spāņa Marka Markesa triumfs pasaules motošosejas čempionāta prestižākās klases - «MotoGP» - čempionātā. Aizvadītā gada novembrī Markess kļuva ne tikai par pirmo debitantu, kurš triumfējis pasaules čempionātā, bet arī par jaunāko braucēju kopš 1978.gada, kuram izdevies tikt pie «MotoGP» titula.

Par gada labāko komandu nosaukts Vācijas futbola klubs Minhenes «Bayern», kas pērn uzvarēja vietējā čempionātā un kausa izcīņā, kā arī UEFA Čempionu līgā.

«Laureus» balvas tiek piešķirtas par izciliem sasniegumiem sportā, sportiskā gara un godīgu sacensību principu ievērošanu cilvēkiem, kuri kalpo par piemēru citiem un uzlabo sava sporta veida tēlu. «Laureus» balvas piešķir organizācijas «Laureus World Sports Academy» žūrija, kurā strādā 46 izcili bijušie sportisti un sportistes.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu