FIA prezidents Tods: F-1 šobrīd atrodas reanimācijā (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods ir norūpējies par Pirmās formulas (F-1) nākotni.

Šobrīd vairākas F-1 komandas cīnās ar finansiālām problēmām, bet pats Tods uzskata, ka prestižais autosacensību čempionāts šobrīd atrodas reanimācijā.

«Esmu noraizējies, ka mēs varētu zaudēt vairākas komandas,» izteicies Tods, kurš aizstāvēja ideju par plānu samazināt F-1 vienību izmaksas. «Ikviens vēlas budžeta limitu, taču tas vispirms ir jāpieņem.»

«Vairākas F-1 komandas lūdz pēc palīdzības,» paudis Tods, kurš gan aizstāvēja vairākas pirms šīs sezonas pieņemtās izmaiņas tehniskajos noteikumos. «Pasaule mainās, kāpēc gan lai mēs paliktu ārpus pārmaiņām? F-1 ir motoru sporta augstākais punkts - tai ir jārāda ceļš pārējiem.»

Šosezon F-1 čempionātu piemeklējušas lielākās tehnisko noteikumu reformas tā vēsturē. Milzu pārmaiņas skārušas sacīkšu mašīnu dzinējus. Čempionāts nolēmis atgriezties pie turbo dzinējiem, 2,4 litru astoņu cilindru dzinējus nomainot ar sešu cilindru 1,6 litru dzinējiem.

Līdztekus citām izmaiņām jaunie dzinēji ir jūtami klusāki par saviem priekšgājējiem, taču to skaņa jau izraisījusi plašas diskusijas starp līdzjutējiem un ekspertiem.

Nākotnē F-1 vadība gatavojas nākt klajā ar vēl citām izmaiņām, tostarp budžeta griestu ieviešanu, kas varētu stāties spēkā jau ar nākamo sezonu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu