FIFA prezidents Blaters atzīts par sporta pasaules ietekmīgāko cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters atzīts par sporta pasaules ietekmīgāko cilvēku populārā Lielbritānijas laikraksta «The Times» versijā.

«The Times» sastādītajā reitingā secināts, ka līdz ar 2010. gada Pasaules kausa izcīņas veiksmīgo norisi DĀR un 2018. un 2022. gada Pasaules kausa izcīņas rīkotāju nosaukšanu aizvadītais gads kļuvis par FIFA un Blatera gadu.

FIFA prezidents izcēlies ar ļoti lielu ietekmi pasaules futbola attīstībā, secinājuši reitinga sastādītāji.

Tikmēr atklātu neapmierinātību pret šādu atzinumu un FIFA darbību paudusi Anglijas Futbola asociācija (FA). Kā laikrakstam atklājuši FA pārstāvji, FIFA rīcība 2018. gada Pasaules kausa izcīņas rīkotāju noteikšanā, kad Anglija balsojumā pārliecinoši piekāpās Krievijai, bija nepieņemama.

«Mēs uzskatām, ka pilnībā pietiek trīs FIFA prezidenta postenī pavadītiem termiņiem, kā tas ir Blatera gadījumā. Drīzumā plānojam tikties ar Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidentu Muhamedu bin Hamamu, lai izteiktu viņam atbalstu gaidāmo FIFA vēlēšanu kontekstā,» citēts FA viedoklis.

Kā ziņots, tiesības rīkot 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru ieguva Katara, lielai daļai pasaules futbola varasvīru šādu lēmumu uztverot ar neizpratni un skepsi.

Jaunais FIFA prezidents tiks ievēlēts šī gada 1. jūnijā. Kā noprotams, Blaters cer iegūt pietiekamu balstiesīgo FIFA biedru atbalstu, lai prezidenta amatā aizvadītu arī ceturto termiņu. 74 gadus vecais Blaters FIFA prezidenta amata pirmo reizi tika ievēlēts 1998. gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu