Filma «Cilvēki Tur» «Kinopunktos» visā Latvijā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar šī gada decembri «Kinopunktos» visā Latvijā tiks demonstrēta režisora Aika Krpetjana detektīvfilma - drāma «Cilvēki tur», kas savu pirmizrādi piedzīvoja šī gada martā.

Latvijā patreiz darbojas 26 Kinopunkti – vietas, kas nav kinoteātri, bet saviem skatītājiem regulāri piedāvā iespēju redzēt kino uz lielo ekrāna.

Latvijā ražoto filmu programma Kinopunktos tiek demonstrēta Nacionālā Kinocentra filmu izplatīšanas projekta «Latvijas filmu maratons» ietvaros.

Jans kopā ar draugu Krekeri cīnās par savu vietu skarbajā mikrorajona pasaulē, viņu kontā jau ir vairākas zādzības un citi likumpārkāpumi. Taču, pēc tikšanās ar Sabīni, skaistu meiteni no pārtikušas ģimenes, Jans vēlas mainīt savu dzīvi un meklē ceļu uz labāku sabiedrību. Taču pievienoties «zelta jaunatnei» izrādās ne tik vienkārši – viņa cerības uz mīlestību un jaunām iespējām draud sabrukt, un šķiet, ka šai dzīvē viņš var paļauties tikai pats uz sevi.



Filma tika uzņemta 2010.gada oktobrī vairākos Rīgas mikrorajonos un autentiskos, ikdienā apdzīvotos dzīvokļos, kas tika noīrēti uz filmēšanas laiku. Dažos no tiem aktieri arī reāli apmetās uz dzīvi.

Galveno lomu tēlotājus režisors un producents pēc ilgstošiem meklējumiem atrada Pēterburgā, vectēva lomu atveido Lietuvas Krievu drāmas veterāns Eduards Murašovs, savukārt pārējo lomu tēlotāji lielākoties ir neprofesionāļi.

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Filmas garums: 1h 30 min

Līdz 16 gadu vecumam filmu skatīties neiesakām.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu