Filma «Hobits» tiks demonstrēta jaunā - daudzkadru 3D formātā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2012.gada 14.decembrī kinoteātros iznāk «Gredzenu pavēlnieka» triloģijas režisora Pītera Džeksona jaunākā filma «Hobits: negaidīts ceļojums», ar kuru pirmo reizi kino vēsturē skatītājiem tiek piedāvāts jaunais daudzkadru 3D formāts (HFR jeb high frame rate 3D)!

Izmantojot jaunākās tehnoloģijas, daudzkadru 3D formāts piedāvā īpaši dzidru attēla kvalitāti, jo filma tiek demonstrēta ar ātrumu 48 kadri sekundē, kas ir pietuvināts tam, kā mūsu acis redz apkārtējo pasauli. Līdz ar to skatītāja acis nenogurst un uz ekrāna notiekošais izskatās dabiski.

Daudzkadru formāts (48 kadri sekundē) piedāvā divas reizes lielāku kadru skaitu nekā līdz šim ierastais 24 kadru formāts, kas ir bijis kino industrijas standarts vairāk nekā 80 gadus. Līdz ar filmu «Hobits: negaidīts ceļojums» sākas jauna ēra kino attīstībā, jo arī nākamās «Hobita» triloģijas filmas tiks piedāvātas daudzkadru formātā, kā arī citi filmu veidotāji, piemēram, Džeimss Kamerons (filmas «Avatars» režisors) arīdzan strādā ar jauno formātu.

Kopumā pasaulē filmu izrādīs aptuveni 25 000 kinoteātros, bet tikai neliela daļa kinoteātri ar moderna tehniskā nodrošinājuma palīdzību spēs parādīt filmu jaunajā formātā. Rīgas daudzzāļu kinoteātri «Kino Citadele» un «Multikino» būs divi no aptuveni 1000 kinoteātriem pasaulē, kur filmas fani varēs izbaudīt filmu tieši tā kā to paredzējuši filmas veidotāji – daudzkadru 3D formātā. Filma Latvijā tiks demonstrēta arī ierastajos formātos, informācija pieejama kinoteātru mājas lapās.

Filmas režisors Pīters Džeksons par daudzkadru 3D formātu:

«Jaunais daudzkadru 3D formāts ir lielisks - tā ir kino pieredze, kas uz ekrāna notiekošo ļauj izjust vēl labāk par līdz šim ierasto standartu. «Hobita» triloģija ir veidota, izmantojot jaunākās tehnoloģijas, un tieši to es vēlos piedāvāt arī skatītājiem. Ar «Hobitu» mēs esam atšķīruši jaunu lapaspusi kino attīstībā, tomēr neatkarīgi no tā, kurā formātā jūs filmu skatīsieties, ierastajā vai jaunajā daudzkadru 3D formātā, esmu pārliecināts, ka «Hobits» sniegs neaizmirstamu un iespaidīgu kino piedzīvojumu. Patīkamu skatīšanos!»

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu