Filma par Rīgu iekļūst Ķīnas starptautiskā konkursa finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «gumennikovfilms.id.lv»

Jaunā režisora Pāvela Gumennikova filmas «Es mīlu Tevi, Rīga» īsā versija Ķīnas kinofestivālā «Tech-ex Cup International University Student Video Contest», kas ir starptautisks jauno režisoru konkurss, iekļauta starp finālistu darbiem.

Kopumā konkursam tika iesūtītas vairāk nekā 180 filmas no dažādām Āzijas un Eiropas valstīm un konkursa žūrija, atzinīgi novērtējot filmu «Es mīlu Tevi, Rīga», iekļāvusi to finālā 30 labāko filmu skaitā, aģentūru LETA informēja filmu veidotāju sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Graudiņa.
Filma «Es mīlu Tevi, Rīga» pie skatītājiem nonāks maijā. Līdz filmas pirmizrādei ikviens var iesaistīties filmas piedāvātajās aktivitātēs - rakstīt stāstu vai scenāriju, kā arī var pieteikties uz sievietes lomas atveidošanu vienam no stāstiem.

Filmas «Es mīlu Tevi, Rīga» darbība norisinās Rīgā vienas dienas laikā. Filmā tiks parādītas izjūtas, mīlestība visdažādākajās tās formās, kas vijas caur 16 stāstiem. Darbā būs parādītas izjūtas, diviem cilvēkiem pirmo reizi tiekoties «Laimas» pulksteņa pakājē pilnīgā neziņā par to, kas viņus gaida tālāk, būs redzams rīta skrējiens gar krastmalu pār Akmens tiltu, kas kādu rītu diviem cilvēkiem liek ieskatīties acīs liktenim, gaidot zaļo gaismu pie luksofora.

«Filmā ir parādīta visu emociju gamma - prieks, bailes, uztraukums un degsme, jo tieši emociju gamma, ko izjūtam, padara mūs dzīvus, liek pasaulei griezties, jo bez kaislības un degsmes pasaulē nekas netiktu radīts,» sacīja filmas veidotāju pārstāve.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu