Filma «Sapņu komanda 1935» dodas iekarot Lietuvu (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. februārī Lietuvas basketbola galvaspilsētā, Kauņā, ar vērienīgu pirmizrādi tiks uzsākta filmas «Sapņu Komanda 1935» izrādīšana Lietuvā. Uz pirmizrādi ir aicināts ierasties Lietuvas basketbola leģenda Arvydas Sabonis un citi sabiedrībā zināmi cilvēki, kā arī basketbolisti. 

«Platforma» ir noslēgusi līgumu ar kinoteātru ķēdi «Forum Cinemas» Lietuvā un no 22. Februāra filmu sāks rādīt lielākajās pilsētās – Viļņā, Šauļos, Klaipēdā un Paņevežos.

Filma «Sapņu komanda 1935» ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935. Gadā Ženēvā. Tas ir notikums, kurš lielā mērā ietekmēja arī Lietuvas basketbola attīstību, jo Latvijas uzvara iedvesmoja mobilizēt spēkus un attīstīt šo sporta veidu arī Lietuvā. Tas vainagojās lieliskiem panākumiem un turpmāk visu pirmskara laiku Eiropas basketbolā valdīja abas Baltijas valstis. 1935. Gadā uzvarēja Latvijas valstvienība, bet divos nākamajos Eiropas čempionātos 1937. gadā Rīgā un 1939. Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība. Interesants fakts, ka pēc Kauņā notikušā 3. Eiropas čempionāta finālspēles starp Latviju un Lietuvu rezultāts izraisīja pat diplomātisku skandālu.

Filmas «Sapņu Komanda 1935» pirmizrāde Latvijā bija 1012. gada 19.novembrī. Latvijā filmu jau ir noskatījušies gandrīz 150.000 skatītāji.

Sinopse:

1935. gadā Ženēvā tiek rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā. Basketbols Eiropā ir jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nav tikušās starptautiskās sacīkstēs. Visi grib būt pirmie, ierakstīt savas valsts vārdu sporta vēsturē. Čempionātam gatavojas arī Latvijas valsts vienība. Jaunais treneris Baumanis ir pārliecināts, ka viss ir iespējams, viņš tic, ka basketbols var kļūt par populāru spēli, ka var apvienot cilvēkus ar dažādām interesēm un ambīcijām vienotam mērķim, ka visas valstis Eiropā ir vienlīdz svarīgas un līdzvērtīgas un uzvarēs labākais.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu