Finanšu ministrs: Rīgā jau sāk trūkt darbaspēka (225)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nodarbinātības situācija Latvijā uzlabojas, bezdarba līmenis rūk, un darba vietu skaits privātajā sektorā aug, šodien ārvalstu žurnālistiem sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Rīgā un Rīgas reģionā jau sāk trūkt darbaspēka, atzina finanšu ministrs.

Kopumā valstī darba meklētāju īpatsvars patlaban ir ap 12%, taču līdz ar nodarbinātības līmeņa uzlabošanos darba meklētāju īpatsvars samazinās, un drīz tas jau būs viencipara skaitlis, pārliecību pauda Vilks.

Viņš atzīmēja, ka jaunas darba vietas Latvijā pamatā tiek radītas privātajā sektorā, turklāt visās nozarēs. Diezgan daudz jaunu darba vietu ir ražošanā, transporta nozarē. Ir ļoti labi, ja jaunas darba vietas rada privātais bizness, sacīja Vilks, novēlot to arī pārējām Eiropas Savienības valstīm.

Ministrs uzsvēra, ka Latvijā valsts sektorā patlaban tiek nodarbināti par trešdaļu mazāk cilvēku nekā pirms ekonomiskās krīzes. Valsts sektorā nodarbināto skaits gan augs laikā, kamēr Latvija būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts, taču šāda tendence Latvijai kā mazai valstij ir neizbēgama.

Vilks domā, ka Latvija spēj risināt arī jauniešu bezdarba problēma, jo ir pilnveidots Nodarbinātības valsts aģentūras darbs. Vienlaikus ministrs atzina, ka Latvijas darba tirgū ir tādas problēmas kā nesakritība starp bezdarbnieku prasmēm un darba devēju vajadzībām un strukturālais bezdarbs.

Komentāri (225)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu