Fingerbordisti pulcējas Liepājas Olimpiskajā centrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. oktobrī plkst. 18.00 Liepājas Olimpiskā centra cokolstāva garderobē notiks fingerbordistu tikšanās, kuras laikā interesenti varēs uzzināt, kas tas tāds fingerbords ir, kā arī aizvadīt dažnedažādas mini spēkošanās vai arī vienkārši patrenēties kopā ar citiem. Fingerbordistu tikšanās paredzētas katru trešdienu.

Kā apgalvo pats organizators Gints Ruperts, šis būs kā «fingerbordistu kopīgs tusiņš», kur katram būs iespēja parādīt savas prasmes šajā jomā jeb vienkārši atpūsties ar citiem domubiedriem.

Pagaidām plānots sanākt kopā vienu reizi nedēļā. Visi interesenti laipni aicināti pamēģināt paši. Organizators nodrošinās speciāli sagatavotu galda virsmu, kur iespējams vienlaikus savas prasmes rādīt vairākiem fingerbordistiem.

Turklāt tiek plānots noorganizēt arī kādas sacensības, kas vēl jo vairāk radītu interesi par šo sporta veidu.

egles@apollo.lv

  • Uzziņai

Tiem, kam nav īsta skaidrība, fingerbords ir precīza, miniatūra skeitborda kopija (skeitborda jaunākais brālis), kas ir jautra izklaide ikvienam, gan sēžot mājas un garlaikojoties, gan skolas starpbrīžu laikā, gan pavadot nogurdinošu laiku sabiedriskajā transportā!

Burtiski tulkojot no angļu valodas, tas nozīmē 'pirkstu dēlis', un, kā jau nojaušams, fingerbordā galvenā nozīme ir nevis kāju, bet roku jeb, precīzāk sakot, pirkstu veiklībai.

Fingerbords radies pagājušā gadsimta 70. gadu beigās, bet sākumā miniatūrie skeitborda dēļi vairāk tika izmantoti kā atslēgu piekariņi. Pamazām tie no skeiteru aksesuāra pārvērtās ja ne gluži par sporta veidu, tad par pasaulē ļoti izplatītu hobiju gan.

Fingerborda mērķauditorija ir visai plaša — fingero gan 1. klašu skolēni, gan pieredzējuši skeiteri. Vieniem tā ir tikai jautra laika pavadīšana, citiem — iespēja ar rokām modelēt dažādus trikus, ko vēlāk varētu izmantot tā īstajā skeitbordā.

– Fingerbords radies 20. gadsimta 70. gadu beigās.
– Dēļa garums ir 96–100 milimetri.
– Viena dēļa cena ir, sākot no pieciem latiem, komplekts maksā 6,90 latus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu