«Finnlines» līnijai uz Ventspils ostu piesaistīs lielāku prāmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar septembri kompānija «Finnlines» plāno palielināt līnijas Lībeka - Ventspils - Sanktpēterburga - Ventspils - Lībeka jaudu, iesaistot tajā ietilpīgāku un modernāku prāmi «Finnarow».
 
Kompānija «Finnlines» nolēmusi attīstīt jau veiksmīgi sevi pierādījušo kravas un pasažieru prāmju līniju Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka. No 9.septembra šajā līnijā prāmi Translubeka aizstās modernāks un lielāks prāmis «Finnarow» (ledusklase 1A, 2400 līnijmetri, 246 pasažieru vietas). Savukārt pārējās dienās līnijā kursēs «Transeuropa» un «Transrussia» (katram 3 200 līnijmetri, 124 pasažieru vietas). Tātad kopā ik nedēļu katrā virzienā ar «Finnlines» varēs pārvadāt ap 490 kravas automašīnu un 494 pasažierus.

Jaunais prāmis «Finnarow» Lībekas ostu atstās piektdienas reisos, kas nozīmē, ka Ventspilī tas ienāks sestdienās, lai tālāk dotos uz Sanktpēterburgu un otrdienās, lai turpinātu atpakaļceļu uz Lībeku.

«Finnlines» prāmji Ventspils ostā ienāk četras reizes nedēļā. Otrdienās un svētdienās prāmis dodas uz Lībeku, bet piektdienās un sestdienās - uz Sanktpēterburgu.

«Finnlines» savu sadarbību ar Ventspils ostu sāka pagājušajā gadā, «TransRussiaExpress» līnijā, kas starp Vāciju un Sanktpēterburgu darbojas jau 14 gadu, iekļaujot arī Ventspils ostu. Gan kravas, gan pasažieru skaitam no Ventspils ostas šajā līnijā ir tendence palielināties katru mēnesi. Kompānija prognozē kravas un pasažieru plūsmas palielināšanos arī turpmāk.

Ventspils osta šobrīd apkalpo trīs regulāras prāmju līnijas: Ventspils – Nīneshamne, Ventspils – Traveminde (kompānija «Scandlines») un Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka (kompānija «Finnlines»). Ro-Ro kravu apjoms šī gada septiņos mēnešos palielinājies par 45%, salīdzinot ar pagājušo gadu, sasniedzot 1,044 miljonu tonnu.

Papildus informācija par «Finnlines» prāmju satiksmi – kompānijas «Finnlines» Ventspils birojs, tālr.22471387.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu