«Fitch» samazina Grieķijas kredītreitingu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Starptautiskā reitingu aģentūra «Fitch Ratings» trešdien samazināja Grieķijas kredītreitingu pēc iepriekšējā dienā panāktās eirozonas vienošanās Atēnām piešķirt jaunu finansiāla atbalsta programmu un paziņoja, ka valsts maksātnespējas iespēja vidējā termiņā ir visai ticama.

Aģentūra Grieķijas kredītreitingu pazeminājusi par divām pakāpēm - no «CCC» uz «C».

«Šis pazeminājums seko vakardienas eirozonas paziņojumam par otru finanšu palīdzības programmu Grieķijai, kas paredz privātā sektora iesaistīšanos, un Grieķijas valdības paziņojumam par nosacījumiem plānotajai Grieķijas valdības obligāciju apmaiņai,» norāda «Fitch».

Kā ziņots, eirozonas finanšu ministri agrā otrdienas rītā panāca vienošanos par jaunu finansiālās palīdzības paketi Grieķijai 237 miljardu eiro apmērā.

Tā paredz Grieķijai līdz 2014.gadam piešķirt 130 miljardu eiro aizdevumu, kas būs atkarīgs no veiksmīgas privāto kreditoru īpašumā esošo parādsaistību norakstīšanas 53,5% apmērā.

Sagaidāms, ka pēc obligāciju apmaiņas Grieķijas 350 miljardu eiro lielās parādsaistības tiks samazinātas par 107 miljardiem eiro.

Taču apmaiņā pret šo finansiālo palīdzību Atēnām tuvāko gadu laikā nāksies samierināties ar tās darbības stingru uzraudzību.

Lai pilnībā saņemtu piesolīto finansiālo palīdzību, Grieķijai līdz februāra beigām arī jāizpilda virkne nosacījumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu