FK «Jūrmala» un LFF cīnīsies pret spēļu ietekmēšanu Latvijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Futbola federācijai (LFF) nav pretenziju pret negodīgā spēļu rezultātu ietekmēšanā vainoto «Jūrmalas» klubu, teikts Jūrmalas vienības interneta mājaslapā ievietotajā paziņojumā.

Kā zināms, «Jūrmalas» kluba kontekstā aizdomas par spēļu sarunāšanu jaunajā sezonā skaļi izskanējušas divas reizes. Pēc pirmā neoficiālā gadījuma klubs tika izslēgts no virslīgas Ziemas kausa turnīra, bet otrais gadījums tika fiksēts jaunās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta pirmās kārtas spēlē pret «Jelgavu», kad otrajā puslaikā jūrmalnieku sniegums bijis izteikti aizdomīgs un lika piedzīvot zaudējumu ar 1:3.

Kā vēsta «Jūrmalas» vienība, pirmdien notikusi tikšanās ar «Jūrmalas» vienības vadību un LFF ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, kurā piedalījusies arī Jūrmalas pilsētas domes Sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane.

Abas puses esot apspriedušas godīgas spēles jeb «fair-play» jautājumus Latvijas futbolā un publikācijas medijos, kas met aizdomu ēnu uz «Jūrmalas» vienību. Mežeckis pavēstījis, ka LFF nav nekādu pretenziju pret klubu.

Tāpat «Jūrmalas» komandas pārstāvis Andrejs Spiridonovs atgādinājis, ka iepriekš tieši «Jūrmalas» komanda bijusi iniciatore vairāku spēlētāju iespējamas negodīgas rīcības izmeklēšanā un par to informējusi arī LFF. Abas puses arī vienojušās turpināt cīņu pret spēļu ietekmēšanu Latvijas futbolā.

Kā ziņots, iepriekš Brinkmane sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka «Jūrmalas» komandas vadība nav ieradusies uz otrdienas Jūrmalas pilsētas domes Jaunatnes un sporta jautājumu komitejas sēdi, tāpēc dome paturējusi iesaldētus vienībai domātos aptuveni 20 000 eiro.

Kamēr pats klubs saistību ar spēļu sarunāšanu kategoriski noliedz, bet savu publisko tēlu uzskata par kādu interešu grupu mērķtiecīgi sabojātu, par komandas darbību aizdomīgumu publiski runājusi gan Latvijas Futbola federācija (LFF), gan totalizatoru likmju monitoringa kompānija «Federbet».

Kā ziņots, dome iepriekš izskatījusi iespēju liegt klubam izmantot pilsētas vārdu, tomēr pēc konsultēšanās ar juristiem secināts, ka tas pašlaik nav iespējams.

Jauno Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionāta sezonu «Jūrmala» sākusi ar iekrātu vienu punktu divos mačos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu