FK «Rīga» futbolisti izsaka klubam finansiālās pretenzijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāki FK «Rīga» futbolisti uzrakstījuši Latvijas Futbola federācijai (LFF) iesniegumus par finansiālajām pretenzijām pret klubu, ziņo laikraksts «Neatkarīgā».

Pēc «Neatkarīgās» rīcībā esošās informācijas šie futbolisti ir Aleksandrs Čekulajevs, Jevgeņijs Landirevs, Staņislavs Pihockis, Vitālijs Meļņičenko un Romāns Bespalovs. Futbolistu iesniegumi tiek izskatīti šodien LFF Disciplinārajā komisijas sēdē, pastāstīja tās vadītājs Viktors Kausiņš, kurš atklāja, ka pagaidām ir pieņemts lēmums vienīgi par Čekulajevu. FK «Rīga» neesot viņam daļēji izmaksājusi atalgojumu par 2006. gada novembri un decembri, kā arī par šīgada janvāri un februāri. Aizvadītajā sezonā Čekulajevs spēlēja Pirmās līgas komandā «Auda», pret kuru viņam neesot nekādas finansiālās pretenzijas.

Pēc pieņemtā lēmuma FK «Rīga» šis parāds esot jānokārto desmit dienu laikā. Kluba vadība pat esot gatava norēķināties ar futbolistu, un viņš tiekot gaidīts kluba ofisā, lai saņemtu līgumā paredzēto algu. Tāds esot FK «Rīga» un LFF darbinieku skats uz notiekošo, taču futbolists domā citādi. «Kad 2006. gada beigās un 2007. gada sākumā gāju uz klubu pēc naudas, man visu laiku teica: atnāc pēc tam vai vēlāk. Tā tas turpinājās ilgi, un «Rīga» man palikusi parādā nepilnus 2 000 latu,» «Neatkarīgajai» pastāstīja Čekulajevs.

Futbolists norādīja, ka viņa līgums uz trim gadiem, kuram bija jābūt spēkā līdz 2008. gada decembrim, jau sen ir lauzts. «Manā kontraktā ir ierakstīts punkts - ja trīs mēnešus netiek maksāts atalgojums, tad tas automātiski tiek lauzts,» uzsver futbolists. Šī informācija apstiprinājās arī brīdī, kad Čekulajevs gribēja paņemt kredītu, jo, pēc Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datiem, viņš izrādījās bezdarbnieks - FK «Rīga» esot lauzusi līgumu jau 2007. gada 30. martā.

Čekulajevs šosezon vēlējās pievienoties FK «Jūrmala» komandai, taču Rīgas kluba pārstāvji nolēma, ka varētu nopelnīt, un pieprasīja par Čekulajevu transfēra summu - 10 000 eiro. Jūrmalas kluba vadība to nesamaksāja, tādejādi patlaban radusies situācija ir tāda, ka 22 gadus vecais uzbrucējs nespēlēs nekur. 

«FK «Rīga» jaunais treneris teica, ka esmu talantīgs, taču nespēlēšu pie viņa, jo vajadzīgi pieredzējušāki uzbrucēji. Kluba vadība atļāva man meklēt citu komandu. Patrenējos kopā ar «Dinaburg», bet pēc tam ar «Jūrmalu», kas bija gatava ņemt mani pie sevis,» atklāj Čekulajevs, piebilstot, ka FK «Rīga» pārstāvji viņam draudējuši: «Ja nesavāksi savu iesniegumu no Disciplinārās komisijas, tad vispār nekur nespēlēsi!»  

Futbolista intereses aizstāv kompānija «DGV Sport Investment», kuras pārstāvis «Neatkarīgajai» pauda pārliecību par to, ka taisnība ir futbolista pusē un viņš bez transfēra maksas drīkstēja pāriet uz citu klubu. Ja Disciplinārā komisija nepieņemšot Čekulajevam labvēlīgu lēmumu, tad lieta tikšot pārsūdzēta LFF Arbitrāžas komisijā, bet pēc tam iespējama arī vēršanās Starptautiskajā Futbola federācijā (FIFA).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu