Floristikas plenērs «Sveču mirdzumā» Valkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Otrdien, 24. novembrī, plkst. 15.00 Valkas novada bērnu un jauniešu centrā «Mice» (Valkā, Semināra ielā 27) sāksies floristikas plenērs «Sveču mirdzumā», kurā varēs smelties jaunas idejas Adventes vainagu veidošanā.

«Tumšākās gada dienas ir tieši Adventes laikā. Taču brīdī, kad vainagā iededzam pirmo svecīti, mēs zinām, ka sācies ceļš pretī Ziemassvētkiem un gaismai. Adventes vainags mūs priecē četras nedēļas, tādēļ ikviens to vēlas veidot krāšņu un pilnīgi citādu nekā iepriekšējos gados,» savās pārdomās par Adventes laiku dalās centra «Mice» direktore Vita Kalvāne.

Floristikas plenērā tiksies Valkas, Ozolu, Vijciema, Kārķu un Palsmanes pamatskolas, Valkas ģimnāzijas, Valkas novada bērnu un jauniešu centra «Mice», Strenču vidusskolas, kā arī šīs vidusskolas Plāņu un Sedas filiāles skolotājas ar savām komandām (katrā komandā trīs skolēni). Plenēra dalībnieki floristes Rudītes Gromules vadībā veidos divus Ziemassvētku dekorus sev vai savai izglītības iestādei. Viens no tiem būs kārtains Adventes vainags, otrs — pašu izvēlēts dekors, ko noslēgumā komanda dāvinās kādai citai komandai, un to noteiks ar izlozes palīdzību.

Šī tikšanās nav veidota kā konkurss, jo plenēra mērķis ir nevis noskaidrot, kurš ir labākais meistars, bet gan rast jaunas idejas no citiem, kā arī padalīties ar savām radošām idejām.

Par plenēra dalībnieku Ziemassvētku noskaņu gādās «Mices» vokālais ansamblis «Brīnums» (vadītāja Inese Lečmane) un folkloras kopa «Vainadziņš» (vadītāja Skaidra Smeltere un Tija Bērtiņa).

Papildu informācija: Valkas novada bērnu un jauniešu centra «Mice» direktore Vita Kalvāne, tālr. 64724909.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu