Forsbergs: vārdi par sarunāto maču tika izrauti no konteksta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Vārdi par to, ka Zviedrijas hokeja izlase 2006.gada ziemas olimpiskajās spēlēs Turīnā grupu turnīrā apzināti zaudējusi Slovākijai, tikuši izrauti no konteksta, uzsver leģendārais zviedru uzbrucējs Pēters Forsbergs.

Kā ziņots, par šo faktu sabiedrību Forsbergs informēja, veidojot dokumentālo filmu «# 21 Peter Forsberg».

Minētajā mačā Slovākijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:0, bet Zviedrijas hokejisti pirms cīņas nolēmuši apzināti zaudēt, lai ceturtdaļfinālā viņiem pretī stātos Šveices izlase. Uzvaras gadījumā zviedriem nāktos spēlēt pret Kanādu vai Krieviju.

«Ģērbtuvē pirms spēles spriedām, ka mums nav nekādas vajadzības saspringt uz uzvaru pret Slovākiju. Visi saprata, ka šī ir mūsu iespēja,» iepriekš stāstīja Forsbergs. «Mēs izdarījām visu, lai izcīnītu zeltu. Domāju, ka tanī ir vainojama arī sacensību izspēles kārtība.»

Teiktais sacēla lielu ažiotāžu un citi Zviedrijas izlases hokejisti Forsberga teikto noraidīja.

«Es nevēlējos parādīt Zviedrijas hokeju sliktā gaismā, kad intervijā kļūdaini pieminēju vārdus «sarunāts mačs»,» vēlāk speciāli izplatītā paziņojumā uzsvēra Forsbergs. «Gribēju pateikt, ka pat man, kurš vienmēr cīnās par uzvaru, dažreiz ir grūti atrast motivāciju pirms spēlēm, kurās par katru cenu nav vajadzīgs uzvarēt.»

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) apņēmusies izmeklēt Forsberga teikto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu