Foto: Arēnā Rīga izskan dueta «Hurts» koncerts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar, 4.novembrī Latvijā ar pavisam jaunu programmu atgriezās mūsdienu sintpopa sensācija – Mančestras duets «Hurts». Tik tikko iznākušā jaunākā albuma «Exile» koncerttūres ietvaros noslēpumainie puiši uzstājās Arēnā Rīga.

Grupu «Hurts» 2009.gadā Mančestrā nodibina Teo Hačkrafts (vokāls) un Adams Andersons (taustiņinstrumenti), kuri no 2005.gada muzicēja apvienībā «Bureau», kas vēlāk pārtapa par «Daggers» un galu galā beidz pastāvēt, jo Hačkrafts un Andersons nolemj strādāt duetā. Par «Hurts» vizītkarti kļūst mazliet atsvešināts 30.gadu ģērbšanās stils, lieliskas, drīzāk 80.gadiem nekā mūsdienām raksturīgas melodijas, padrūma noskaņa, ko paspilgtina smeldzes caurausts vokāls. Savu mūzikas stilu paši puiši nodēvējuši par Disco Lento.

Grupas «Hurts» debijas albums «Happiness» iznāca 2010.gada septembrī un drīz vien kļuva par patiesu mūsdienu sensāciju, jo seši singli no tikai viena vienīga diska - «Wonderful Life», «Better Than Love», «Stay», «Sunday», «All I Want For Christmas Is New Year's Day» un «Illuminated» - pabija dažādu Eiropas topu augšgalā. Albums ieguva Zelta statusu Lielbritānijā un Austrijā, bet Platīna – Vācijā, kopumā sasniedzot vismaz pirmo desmitnieku 12 Eiropas valstu hitparādēs. Pārdoto kopiju skaits pārsniedz vienu miljonu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu