Foto: Arvien populārāks kļūst šāds «pārsteigums» auto īpašniekiem (64)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Balta

Šogad auto zagļu aktivitātes nav aprobežojušās tikai ar auto spoguļu zādzību pieaugumu, ko īpaši izjuta BMW markas auto īpašnieki. Apdrošināšanas sabiedrības «Balta» («RSA Group») statistika liecina, ka šajā pavasarī arvien populārāka zādzība kļūst auto riteņu noskrūvēšana, nereti spēkratu atstājot vien stāvot «uz klučiem». 

«Kā liecina «Balta» statistika, šī gada sākumā no zagļu uzbrukumiem, paliekot bez auto riteņiem vai to rezerves riteņiem, cietuši jau 11 autovadītāji. No tiem septiņi bijušie tieši «Toyota» «RAV4» īpašnieki, kuriem riteņi nereti nozagti kopā ar visiem diskiem. Ja pirms gada tendence vēl nebija tik izteikta, tad šajā pavasarī zādzību pieaugums, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaudzis divas reizes,» norāda «Balta» atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Apdrošinātāji norāda, ka tāpat cietuši arī BMW un «Volkswagen» markas auto, kuri savus saimniekus no rītiem pēc zagļu apciemojuma sagaidījuši, stāvot vien «uz klučiem».

Savickis skaidro, ka riteņu zādzības visbiežāk notiek sezonas riepu maiņas periodā. Visbiežāk tas notiek pavasaros, un tā kā riepu maiņas sezona ir jau tuvu, apdrošinātāji aicina iedzīvotājus pievērst vairāk uzmanības vietām, kur tiek atstāts auto, īpaši nakts laikā.

Auto īpašniekiem nepieciešams atcerēties par galvenajiem drošības pasākumiem, piemēram, signalizācijas ierīkošanu, auto novietošanu apsargātā autostāvvietā vai vismaz labi apgaismotās ielās, kur paredzama biežāka cilvēku kustība, lai samazinātu zagļu mēģinājumus apzagt auto, paliekot neviena nepamanītiem.

Komentāri (64)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu