Foto: Atklāj nelegālu ražotni, kur baisos apstākļos tika uzglabāti dārzeņi (126)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Rīgā, Pārdaugavā atklājis SIA «Dobeles dārzeņu saimniecība» piederošu nelegālu noliktavu – ražotni, kas nepiemērotās telpās, nehigiēniskos apstākļos nodarbojās ar svaigu dārzeņu uzglabāšanu, šķirošanu, apstrādi - mazgāšanu, mizošanu un iepakošanu vakuumā.

Kā informē PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere, dienesta inspektori noliktavā konstatēja virkni dažādu pārkāpumu.

Tāpat Meistere informē, ka uzņēmums šo darbības veidu un ražotni PVD nav reģistrējis.

Viņa pastāstīja, ka dārzeņu apstrāde notikusi nepiemērotās telpās, neievērojot higiēnas prasības, tai skaitā netika nodrošināti apstākļi darbinieku personīgās higiēnas ievērošanai, tādējādi pieļaujot pārtikas piesārņošanos. Uzņēmumā nav arī dokumentu, kas apliecinātu, kā uzņēmumā tika veikta tīrīšana un dezinfekcija un vai tā vispār tika veikta.

Meistere informē, ka uzņēmums arīdzan neveica paškontroli, lai nodrošinātu un garantētu produkcijas nekaitīgumu.

Dārzeņu apstrādē, spriežot pēc darbinieku teiktā – kartupeļu apstrādē, tiek izmantota pārtikas piedeva nātrija benzoāts, kura pielietošana minētās produkcijas apstrādē nav atļauta, informē dienestā.

Uzņēmuma darbinieki nevarēja uzrādīt apliecinājumus par veiktajām veselības pārbaudēm.

PVD ir apturējis divu tonnu kartupeļu, 115 kilogramu sīpolu, 350 kilogramu kāpostu un 300 kilogramu biešu izplatīšanu.

Uzsākta administratīvā lietvedība.

Komentāri (126)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu