Foto: Atklāts piemineklis Afganistānas karā kritušajiem Latvijas dēliem (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien Rīgā, Klusajā dārzā, atklāts Afganistānas karā kritušajiem Latvijas iedzīvotājiem veltīts piemineklis, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Uz pasākumu bija pulcējušies aptuveni 200 cilvēki.

Afganistānas karā, kas ilga no 1979.gada līdz 1989.gadam, tika iesaistīti 3640 Latvijas iedzīvotāji, no tiem 51 karā krita, bet viens pazuda bez vēsts.

Pieminekļa autors ir Latvijā dzīvojošo Afganistānas kara un citu militāro konfliktu veterānu asociācijas valdes priekšsēdētājs Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš. Viņa vadītā asociācija ir dibināta 1998.gada 21.aprīlī. Pieminekļa atklāšanas pasākumā aicinātas piedalīties arī valsts augstākās amatpersonas, vairākas no tām savu dalību jau ir apstiprinājušas.

Asociācija ir patstāvīga, sabiedriska un nepolitiska organizācija, kas uz brīvprātības pamata un interešu kopības apvieno Latvijas iedzīvotājus, kuri ir pildījuši karavīra pienākumu Afganistānā un citos militāros konfliktos pēc 1945.gada, ka arī ģimenes locekļus, kuru piederīgie krituši šajos karos vai miruši iegūto slimību un ievainojumu rezultātā. Asociācijas biedrs nevar būt jaunāks par 18 gadiem.

Asociācijas darbības mērķis ir saskaņā ar Satversmi un valsts likumdošanu nodrošināt asociācijas biedru tiesību aizsardzību.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu