Foto: Atskats uz vakar notikušo «Bildes 2013» atklāšanas Folkkoncertu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar, 20. novembrī mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» ietvaros Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē notika Folkkoncerts, kurā piedalījās tādi latviešu dziesminieki kā Austra Pumpure, Haralds Sīmanis, Brāļi Ziemeļi, Anta Eņģele, Helēna Kozlova, Ēriks Loks, Sandra Bula-Ziemele, Juris Hiršs un Harijs Ozols un citi, informē «Bilžu birojs». 

«Bilžu» Folkkoncerti, kas kopā aicina spilgtas latviešu dziesminieku personības, notiek gadu no gada, veidojot noturīgu tradīciju. Šie koncerti ne tikai dod iespēju baudīt Latvijā zināmāko dziesminieku sniegumu, bet vienmēr pārsteidz ar jaunatklājumiem un arī kalpo kā iedrošinājums jauno dziesminieku paaudzei. «Jauno dziesminieku» koncerts, kas notiks jau trešo gadu festivāla «Bildes» ietvaros, šogad norisināsies 21. novembrī.

Šogad Folkkoncertā īpaši tika godināta un jubilejā sveikta dziesminiece Austra Pumpure – dziesminieku kustības Latvijā aizsācēja un iedvesmotāja. Austras sirds siltums un devums latviešu kultūrā novērtēts arī valsts mērogā – Austra Pumpure saņēmusi gan IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni 1998. gadā, gan Gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā 2012. gadā.

Austras Pumpures un citu latviešu dziesminieku radītā mūzika nu būs pieejama arī DVD diskā «Dziesminieki Latvijā», kas tiks prezentēts šogad 20. novembrī «Bilžu» Folkkoncerta ietvaros. DVD iekļauti gandrīz 30 latviešu dziesminieki jeb Latvijas dziesminieku zelta izlase un viņu uzstāšanās 2012. gada «Bilžu» Folkkoncertā. Šāds unikāls DVD tiek veidots pirmo reizi un ir nozīmīgs ne tikai dziesminieku mūzikas cienītājiem un dziesminiekiem, bet arīdzan kopumā Latvijas mūzikas attīstībā un pilnveidošanā.

Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» ietvaros šogad notiek septiņi koncerti, tostarp minētais Folkkoncerts un Jauno dziesminieku koncerts, kā arī Blūza koncerts 22. novembrī, Jauno grupu un «Bilžu» Veterānu kopprojektu koncerts 29. novembrī, «Bildēs» sevi jau pieteikušo grupu kopprojektu koncerts ar radošo profesiju pārstāvjiem 30. novembrī, koncerts bērniem un «BILŽU» Veterānu koncerts 1. decembrī.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu