Foto: «Atvēro būrīšu diena» zvēraudzētavā. Kā dzīvo ūdeles? (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Iecavas novadā, ūdeļu fermā «Baltic Devon Mink», 4. oktobrī notika publiska atvērto durvju diena, kuru organizē biedrība Latvijas Zvēraudzētāju asociācija. Atvērto durvju dienu laikā bija iespēja iepazīties ar zvēraudzētavas ikdienu un uzdot sev interesējošus jautājumus par nozari.

Atvērto durvju dienā piedalījās:

Sandra Vilciņa un Andris Upenieks, Latvijas Zvēraudzētāju asociācijas valdes locekļi,

Leif Mogensen, «Baltic Devon Mink» valdes loceklis,

Arnis Veckaktiņš, «Gauja AB» valdes loceklis un ražošanas direktors.

Šobrīd Latvijas Zvēraudzētāju asociācija pārstāv 8 biedrus, kuri audzē kažokzvērus – ūdeles un lapsas. 2012. gadā Latvijas zvēraudzētāju fermās tika izaudzēts 500 tūkstošu ūdeļu un 10 tūkstošu lapsu. 90% no visas produkcijas tiek eksportēts, 2012. gadā eksporta apjoms sasniedza 13,5 miljonus eiro. Nozarē tiek nodarbināti vairāk nekā 450 darbinieki, lielākoties lauku reģionos.

Kažokzvēru audzēšana ir viena no kontrolētākajām nozarēm saistībā ar dzīvnieku veselību un labturību. Dzīvnieku aizsardzības un labturības normu ievērošana ir audzētāju prioritāte, jo tā vistiešākajā mērā ietekmē biznesa rezultātus un produkcijas kvalitāti. Ražošana ir ekoloģiski tīra un dabu nepiesārņojoša. Gandrīz visas saimniecības Latvijā ir pilnībā pārgājušas uz Eiropas kažokādu audzēšanas un apstrādes tehnoloģijām, iegādātas modernas pirmapstrādes un žāvēšanas iekārtas, kas ļauj būt par spēcīgu konkurentu ādu kvalitātes parametrā, lai kādā kategorijā tās ietilptu.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu