Foto: Atvērta Raimonda Paula labāko un jaunāko dziesmu nošu grāmata (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Ludvigs/ MicRec

Vakar Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē, sveicot komponistu Raimondu Paulu viņa 78. dzimšanas dienā, notika neformāls Maestro jaunākās nošu grāmatas «100 populārākās un jaunākās dziesmas» atvēršanas pasākums. Sveikt Maestro dzimšanas dienā un atvērt jauno grāmatu «Izdevniecība MicRec» bija aicinājusi tos mūziķus, kuri pērnajā rudenī piedalījās koncertprogrammā «Nekur nav tik labi ka mājās» un kopā ar komponistu sniedza sirsnīgus koncertus pārpildītās hallēs lielākajās Latvijas pilsētās. 

Sveikt Maestro bija ieradušās arī saldumu fabrikas «Laima» saldās meitenes, kuras līdzi bija paņēmuši arī jaunākās konfekšu sērijas «Maestro» gardumus. Pasākumu ievadīja «Dzeguzītes» apsveikuma dziesma, pēc kuras «Baltajā zālē» kopā sanākušie mūziķi vienojās kopīga dziesmā «Daudz baltu dieniņu».

Pie Maestro paša savulaik Nacionālajam teātrim dāvātajām klavierēm šoreiz muzicēja jaunais un talantīgais pianists Toms Juhņevičs, kura pērn izdotais klaviermūzikas albums «Emotions», nu, ir nominēts Mūzikas Ierakstu Gada balvai «Zelta Mikrofons 2013» un kuram labus vārdus veltīja arī vakara gaviļnieks. Toms arī sev raksturīgā manierē vakar izpildīja savu versiju dziesmai «Svētvakars».

Jau iepriekš ziņojām, ka jaunajā nošu grāmatā apkopotas paša komponista izvēlētas dziesmas no «zelta» repertuāra ar dzejnieku Alfrēda Krūkļa, Imanta Ziedoņa, Jāņa Petera, Vizmas Belševicas, Austras Skujiņas, Leona Brieža un citu dzejnieku tekstiem, kā arī pašas jaunākās dziesmas no teātru izrādēm «Sudraba slidas», »Marlēna», «Trubadūrs uz ēzeļa» un «Leo. Pēdējā bohēma».

Nošu grāmata būs pieejama gan atsevišķi, gan arī īpašā komplektā, kurā ietilpst arī CD ar 20 populāru Maestro dziesmu fonogrammām, jeb instrumentālajiem pavadījumiem. Šis komplekts būs īpaši noderīgs skolu vokālajiem kolektīviem, bērnu ansambļiem, solistiem un ikvienam, kurš šo instrumentālo versiju pavadījumā, šīs dziesmas varēs izpildīt pats. Šajā CD iekļautas gan tā saucamās «karaoke» versijas, gan arī vairāku pazīstamu izpildītāju ieskaņotās oriģinālās instrumentālās fonogrammas, starp kurām tādu dziesmu pavadījumi kā «Mēmā dziesma», «Viss nāk un aiziet tālumā», «Kūko, kūko dzeguzīte», «Cāļus skaita rudenī» un daudzas citas.

Grāmatas ievadvārdus rakstījusi muzikoloģe Daiga Mazvērsīte. Grāmata un CD šonedēļ būs pieejami visās Latvijas grāmatnīcās un jau tagad ir pasūtāmi «micrec.lv» mājas lapā.

Par īpašu piedāvājumu saviem apmeklētājiem ir parūpējusies t/c SPICE, kur no 17.janvāra līdz 17.februārim tirdzniecības kompleksa informācijas centrā grāmata un komplekts ar CD būs pieejami lētāk kā citur.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu