Foto: Fiksēts savāds notikums uz Marsa (130)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: marscat, CC BY-NC 2.0

Blakus Marsa izpētes pašgājēja robotam «Opportunity», kas jau vairāk nekā mēnesi nav izkustējies no vietas, pēkšņi uzradies dīvains melnbalts akmens - šim atradumam uzmanību pievērsis Krievijas blogeris Vitālijs Jegorovs.

«Opportunity» uz Marsa atrodas jau gandrīz desmit gadus - kopš 2004.gada 24.janvāra.Pašlaik robots atrodas blakus Indevora krāterim, kur «gaida Marsa ziemas beigas». Kopš novembra tas nav izkustējies no vietas.

Jegorovs pamanījis, ka savādais akmens nebija redzams pēc 3536 Marsa dienām kopš «Opportunity» misijas, bet tas parādījās 3537.dienā. Blogeris norāda, ka viena akmens puse ir balta, uz tās redzami melni plankumi. Otru akmens pusi sedz putekļi, tāpēc tas nevarētu būt nesen nokritis meteorīts.

Jegorovs pieļauj, ka «Opportunity» varētu būt akmeni izrušinājis kustības laikā, ja vien tas visu šo laiku nebūtu stāvējis nekustīgs.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu