Foto: Francijas modes nama kolekcija Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mark Litvyakoff, Baltijas modes federācija

Līdz 2. novembrim norisināsies grandiozākais Latvijas modes industrijas notikums - RIGA FASHION WEEK. Izstāžu zāle Rīgas Mākslas telpa būs galvenā modes nedēļas mājvieta, bet to papildinās arī citas modīgas vietas. Ar nākamās sezonas prêt-a-porter pavasara/vasaras kolekcijām iepazīstinās gan pašmāju modes mākslinieki, gan arī ārzemju viesi.

RIGA FASHION WEEK ik sezonu piedāvā jaunu, neatkārtojamu tēlu, kas atspoguļo gaidāmās sezonas noskaņu. Šoreiz tēla fotogrāfijas stils atspoguļo sešdesmito gadu avangarda minimālismu. RIGA FASHION WEEK SS14 meitenes tēls ir spilgts, tas pauž pārliecību un vienlaikus iemieso noslēpumu un neikdienišķumu. Imidža tēlu šoreiz veidojuši «Riga Fashion & Photo School» absolventi – fotogrāfe Aleksandra Bubnova un stiliste Jekaterina Mirmanova. Fotogrāfija skolas pedagogu Oļega Zernova un Olgas Kolotovas vadībā tapusi fotogrāfu un stilistu «Fashion styling» praktisko nodarbību ietvaros. Modelei Vladai Horoševskai (FREYJA Model Managament) tika piedāvāta godpilnā iespēja kļūt par RFW 2014. gada pavasara-vasaras sezonas seju.

29. oktobrī Rīgas modes nedēļas atklāšana noritēja elegantajā viesnīcā pašā vecpilsētas sirdī – Grand Palace Hotel. Tās ietvaros tika piedāvāta franču modes nama Denis Durand Couture un zīmola DDAD kolekcija «Croisette». Otrs ārvalstu Goda viesis šajā sezonā - igauņu dizainere Pohjanheimo, kuras kolekcija būs skatāma RFW izskaņā, 2. novembrī Rīgas Mākslas Telpā.

Gatavojoties 2014. gada pavasara/vasaras sezonai, Rīgas modes nedēļā savas kolekcijas piedāvās gan pieredzējuši Latvijas dizaineri un jau plaši atpazīstami zīmoli, tādi kā Jekaterina Šehurina (zīmols Katya Katya Shehurina), Anna Ledskalniņa (zīmols Anna LED), Natālija Jansone, Agnese Narņicka (zīmols One Wolf), NARCISS, BeCarousell, Nóló, Amoralle un MAREUNROLS, gan jaunās uzlecošās zvaigznes – Jānis Šnē, Aleksandra Vestfaļa (zīmols Alexandra Westfal), Irīna Skladnova. Protams, neizpaliks arī debitantu krāšņais uznāciens – Anna Kustikova (zīmols Sin on the Beach) un Jūlija Sardikova (zīmols M-Couture).

«Šajā Rīgas modes nedēļas programmā dominējošu lomu ir ieņēmuši tieši Latvijas dizaineri, kas priecē, jo apliecina, ka mums ir spēcīgi un talantīgi modes mākslinieki. Bet, protams, kā jau katra jaunā RFW sezona Latvijas modes industrijā atklāj kādu jaunu spilgtu vārdu, sasniedzot galveno projekta mērķi,» atklāj Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Dizaineris un denima guru, Ilja Buličevs, sadarbībā ar Jean Tailor 30. oktobrī sniegs iespēju mediju pārstāvjiem ielūkoties džinsu tapšanas aizkulisēs un izzināt to radīšanas procesu izveidotajā džinsu darbnīcā. Dienas turpinājumā zīmols QooQoo savu jauno pavasara/vasaras kolekciju izrādīs neierastā atmosfērā Kaņepes Kultūras centrā. Lai kopā turpinātu atcerēties un svinēt trakos 90. gadus DJ Artūra Medņa pavadījumā, viesi tiek lūgti ierasties sporta tērpos, aveņu krāsas žaketēs un ar zelta aksesuāriem.

Trešā RFW diena, 31. oktobris, aizsāksies ar zīmola Vassilisa kapsulkolekcijas prezentāciju dizaineres Julijas Vasiljevas dizaina studijā, uz kuru tiek aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Bet noslēgsies diena ar modīgu ballīti Bar.Ber Room, kuras laikā zīmols Glam Deco iepazīstinās ar savu bižutērijas kolekciju. Savukārt par atmosfēru un muzikālo noformējumu parūpēsies DJ Kristina Gnatjuk.

Par tradīciju jau kļuvušais RIGA FASHION WEEK oficiālais klubs Coyote Fly arī šogad uzņems visus RFW fanus un interesentus COSMOPOLITAN Party, kas norisināsies š.g. 1. novembrī. Ballītes programmu papildinās www.CreativeLativa.com kapsulkolekcijas modes skate, kurā apvienojušies tādi zīmoli kā RED SALT, Tabaka, Ieva Janelsina un Co&llar. Lai mūzika nebeigtos un ballīte turpinātos parūpēsies DJ CIMO.

2. novembrī, RIGA FASHION WEEK kulminācijas dienā, pasākuma organizatori, dalībnieki, draugi, modeļi un fani satiksies Models and Fans Party klubā Coyote Fly. Kā jau ierasts, ballītes laikā tiks nosaukti pieprasītākie RFW modeļi un atzīmēti aizritējušās modes nedēļas panākumi, lai jau atkal noskaņotos nākamajai sezonai.

Šīs Rīgas modes nedēļas laikā, 30. oktobrī, pirmo reizi projekta vēsturē sadarbībā ar laikrakstu «Diena» par godu pasākumam iznāks speciālais izdevums RIGA FASHION WEEK, pārņemot Londonas, Ņujorkas un Parīzes kolēģu piemēru, kuri sadarbojoties ar savas valsts vadošajiem laikrakstiem, tradicionāli publicē savai Modes nedēļai veltītu pielikumu. Tas ielūkosies dizaineru, RFW dalībnieku, ikdienā, sniedzot plašu ieskatu Latvijas modes pasaulē un RFW programmā, piedāvājot lasītājiem dažādus ieteikumus un interesantu informāciju.

Galvenā RIGA FASHION WEEK norises vieta – Rīgas Mākslas Telpa – šonedēļ atkal kļūs par Baltijas reģiona modes dzīves epicentru. Modes skates, prezentācijas, modīgas ballītes izsmalcinātas publikas sabiedrībā un ne tikai, tas pavisam drīz Rīgu ieraus nebeidzamā modes virpulī.

Sekojiet jaunumiem www.rfw.lv.

Fotogrāfijas no RIGA FASHION WEEK atklāšanas pasākuma modes skates - Denis Durand Couture (Francija) modes nama DDAD kolekcija «Croisette»

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu