Foto: Iespaidīgais uguns skulptūru pasaules čempionāts Rīgā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Iespaidīgais uguns skulptūru pasaules čempionāts risinājās Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, iekļaujoties «Rīga 2014» tematiskajā līnijā «Rīgas karnevāls». Tā apmeklētāji varēja ne tikai vērot 12 valstu komandu darbu, bet arī paši iemēģināt roku nelielu uguns skulptūru veidošanā, sveču liešanā un svečturu gatavošanā. Festivāla noslēgumā visas uguns skulptūras tika aizdedzinātas, bet par īpašu noskaņu rūpējās ritma grupa «Pulsa Efekts» un ugunsžonglieri «Fire Spirit», kā arī Igaunijas bungu grupa «Viljandi Drumlab», kas spēlēja vienas no pasaules lielākajām bungām.

Otrajā Pasaules uguns skulptūru čempionātā, kas Rīgā noslēdzās sestdien, 18.janvārī, un bija viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas pasākumiem, par čempioniem un SIA Roberts Bosh simpātijas balvu ieguvējiem kļuva tēlnieku komanda no Krievijas - tēlnieki Rašids Sagadijevs (Rashid Sagadeev) un Tatjana Sagadijeva (Tatiana Sagadeeva) ar skulptūru «Eiropas nolaupīšana».

Otro vietu izcīnīja Šveice, bet trešo vietu starptautiskā žūrija piešķīra Somijai.

Čempionāts no 16. līdz 18.janvārim risinājās Ķīpsalas pludmalē pie Vanšu tilta, iekļaujoties «Rīga 2014» tematiskajā līnijā «Rīgas karnevāls“. Čempionāta apmeklētāji varēja ne tikai vērot 12 valstu komandu darbu, bet arī paši iemēģināt roku nelielu uguns skulptūru veidošanā, sveču liešanā un svečturu gatavošanā.

Īpaši daudz apmeklētāju bija festivāla noslēgumā sestdienas vakarā, kad visas uguns skulptūras tika aizdedzinātas, bet par īpašu noskaņu rūpējās ritma grupa «Pulsa Efekts» un ugunsžonglieri «Fire Spirit», kā arī Igaunijas bungu grupa «Viljandi Drumlab», kas spēlēja vienu no pasaules lielākajām bungām.

Kopumā čempionātā piedalījās mākslinieku komandas no Latvijas, ASV, Austrālijas, Francijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Krievijas, Spānijas, Somijas, Zviedrijas un Šveices. Komandu uzdevums bija izveidot koka un salmu konstrukcijas, kuru augstums un platums nedrīkstēja pārsniegt sešus metrus. Visiem čempionāta dalībniekiem skulptūru veidošanai tika nodrošināts vienāds materiālu daudzums, kā arī citi nosacījumi, radot līdzvērtīgas starta pozīcijas.

Par pirmajiem pasaules čempioniem 2011.gadā kļuva lietuvieši, bet Latvijas komanda tēlnieka Agra Dzilnas vadībā, ieguva otro vietu.

Rīgas čempionāta mākslinieciskais kurators ir Gunārs Karls Nilsens (Zviedrija), kordinators - Indeks Lehts (Igaunija), producents - Reinis Druvietis (Latvija).

Sadarbībā ar nodibinājumu «Rīga 2014» čempionātu rīko kultūras biedrība Make Art, kas Rīgā veidoja arī smilšu skulptūru festivālu Make Sand Art uz AB dambja 2011. un 2012.gadā, kā arī ledus skulptūru festivālu Make Ice Art Riga 2011.gada ziemā Bastejkalnā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu