Foto: Jaunie «Mazda» kompaktie auto atgādina «nikno putnu» (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēdējā «Mazda» kompakto auto paaudze interneta vidē bija zināma nevis kā «Mazda 3», bet gan kā automobiļi ar japāņu multfilmu stila animē smaidu. Šie auto bija kļuvuši par pamatu daudzām parodijām, raksta ārvalstu mediji.

Veidojot jauno kompakto auto paaudzi, tika piesaistīti japāņu dizaineri, kuru uzdevums bija izstrādāt automobili ar nopietnāku «sejas izteiksmi», kāds tas bija līdz šim.

Japāņu dizaineri bija tikuši galā ar uzdevumu, radot «nopietnāku auto», taču portāla «Autoevolution» lietotāji pamanīja, no kā dizaineri ieguvuši iedvesmu – lūkojoties uz jauno «Mazda» konceptu «Hazumi», vairāki cilvēki secināja, ka tas ļoti atgādina sarkano putnu no spēles «Angry Birds».

Adaptēt īpašo dizainu uz nelielu hečbeku nebija vienkāršs uzdevums. Tā rezultātā tapa auto – miniatūrs multiplikācijas personāžs (auto priekšdaļa atgādina putna galvu). Pievienojot režģi, kas izskatās kā knābis, un ieslēdzot apgaismojumu, līdzība ir ļoti acīmredzama.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu